RAPORTTI: Viihdyttävässä kiekkoillassa pisteet Jukureille

Jukurit lähti Savonlinnaan mittelemään Etelä-Savon kiekkoherruudesta. Tällä kertaa voittajasta ei ollut epäselvyyttä, sillä Jukurit vei ottelun 2-5.

Jukurit vei Savonlinnasta täyden pistepotin lukemin 2-5.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Ottelu oli vauhdikas ja tunteikas. Kotijoukkue aloitti ottelun vaarallisesti ja pyöritti peliä ensimmäisen minuutin Jukureiden päädyssä, kunnes Jukurit pääsi ensimmäiseen hyökkäykseensä ja iski illan avausosuman. Maalin ohjasi punaviivan oikealle puolelle Teemu Turunen.

Jukurit pelasi vahvasti koko ensimmäisen erän, vaikka kotijoukkue painoi kovaa päälle. Ylivoimalla Jaakko Turtiainen ohjasi kiekon hienosti ohi SaPKon maalivahti Antti Leskisen ja lukemat olivat 0-2.

– SaPKo antoi alkuun kovan paineen. Kahdesta ensimmäisestä paikasta tehtiin maalit ja ne tietysti muuttavat pelit luonnetta, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen tiivisti ottelun alun.

SaPKo pääsi yrittämään kavennusta viiden minuutin ylivoimalla ensimmäisen erän lopulla, kun Jukureiden Miro Mäkiselle tuomittiin huitomisesta 5+20. SaPKon yritys jäi kuitenkin valjuksi, eikä kotijoukkue saanut aikaiseksi yhtään laukausta kohti Jukureiden maalia ylivoiman aikana.

Toisessa erässä nähtiin kaksi maalia. Ylivoimalla Joonas Sammalmaa vei vieraat jo 0-3 -johtoon, mutta kymmenen minuuttia myöhemmin SaPKon Casimir Jürgens avasi kotijoukkueen maalitilin 1-3 -kavennuksellaan.

Kolmannen erän alkuun SaPKo osoitti jo piristymisen merkkejä ja onnistuikin kaventamaan ottelun toistamiseen. Videotarkistuksen jälkeen kotijoukkueen toinen maali hyväksyttiin ja sen iski maalin edustalta Jarkko Kainulainen.

Jukureiden kahdesta viimeisestä maalista vastasi sama mies. Jukureiden kauden ensimmäisen kypärätempun nappasi Joonas Sammalmaa, joka ensin taiteili lukemat 2-4:ään hyökkäyspään kiekonriiston jälkeen ja myöhemmin laittoi kumilätkän SaPKon tyhjään maaliin. Näin ollen päätössummerin soidessa lukemat taululla loistivat Jukureille 2-5.

– Meidän ylivoima toimi tänään hyvin, Sammalmaalle kolme maalia ja maalivahtipeli on mennyt huomattavasti eteenpäin, Pennanen kiitteli joukkuetta ottelun jälkeen.