RAPORTTI: TUTO Hockey liiteli voittoon jatkoajalla

Turussa pelattiin kaksi maalitonta erää ja kolmannen erän maalitykityksen jälkeen ratkaisu haettiin jatkoajalla. Jännäksi venyneen ottelun vei lopulta kotijoukkue lukemin 3-2.

Timo Hiltunen iski Jukureiden molemmat osumat Turussa.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Kahdessa ensimmäisessä erässä kiekko poltteli molempien joukkueiden lavoissa, eikä kummassakaan erässä nähty muutaman jäähyn lisäksi kuin pari hienoa torjuntaa ja muutaman kerran tunteiden kuumenemista. Kolmanteen erään siirryttiin odottavissa tunnelmissa, sillä illan avausosuma sai odottaa itseään.

Ottelun kolmatta erää oli pelattu melkein kolme minuuttia, kunnes illan avausosuma nähtiin. Sen iski kotiyleisön riemuksi joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Mikkelissä kaksi maalia iskenyt Topi Taavitsainen.

Jukurit yritti kotijoukkueen ensimmäisen maalin jälkeen pysyä ottelussa mukana, mutta vain reilut kaksi minuuttia ensimmäisestä maalista Taavitsainen iski illan toisen osumansa maalin kulmalta Jasper Lindstenin hienosta esityöstä. 11 minuuttia ennen kolmannen erän loppua kotijoukkue johti 2-0.

Jukurit tuli kuitenkin tasoihin kolmessa minuutissa kokoonpanoon palanneen Timo Hiltusen salamamaaleilla. 2-1 -lukemat syntyivät, kun Hiltunen sai kiekon haltuunsa omalla siniviivalla ja polki läpiajoon ohi kahden TUTO-pelaajan. Tasoituksen Jukurit iski ylivoimakuvion päätteeksi ja TUTOn maalilla pelannut Petteri Similä sai kaivaa kiekon toistamiseen selkänsä takaa.

2-2 lukemat kolmannen erän päättyessä varmisti pisteen molemmille joukkueille ja paremmuutta lähdettiin ratkomaan jatkoajalle, jossa jokaisessa TUTOn maalissa mukana ollut Lindsten viimeisteli voiton kotijoukkueelle 3-2.

Maalit:
42:53 1-0 Topi Taavitsainen (Kristian Tuohilampi, Jasper Lindsten)
45:12 2-0 Topi Taavitsainen (Jasper Lindsten, Hannu Kuru)
49:16 2-1 Timo Hiltunen
52:18 2-2 YV Timo Hiltunen (Teemu Suhonen, Teemu Henritius)
61:19 3-2 JA Jasper Lindsten

Maalivahtien torjunnat:
Jukurit Mika Norja 8+9+11+0=28
TUTO Hockey Petteri Similä 6+7+12+0=25

Yleisöä: 1608

Jukureiden pelit jatkuvat perjantaina Kajaanissa, jossa klo 18.30 alkavaa ottelua isännöi Hokki.