RAPORTTI: SaPKo ryöväsi tasaisen ottelun voiton voittolaukauksilla

Ensimmäinen Etelä-Savon herruus ratkottiin keskiviikon illassa Kalevankankaalla. Mestiskauden avausottelussa lukemat mediakuutiolla voittolaukauksien jälkeen oli SaPKolle 4-5.

Kauden avausottelu startattiin kauden 2014-2015 Mestaruusviirin nostolla.
Kuva: Jukurit

Ensimmäinen Etelä-Savon herruus ratkottiin keskiviikon illassa Kalevankankaalla. Mestiskauden avausottelussa lukemat mediakuutiolla voittolaukauksien jälkeen olivat SaPKolle 4-5.

Mestiksen kauden 2015–2016 sarja pyörähti Mikkelissä käyntiin juhlallisuuksilla, kun kauden 2014–2015 Mestaruusviiri nostettiin Kalevankankaan kattoon.

Vierasjoukkue sai otteluun unelma-alun, sillä illan ensimmäisen ja samalla joukkueensa kauden ensimmäisen maalin Jukureiden verkkoon iski Juuso Forsström.

Jukureiden kauden avausmaali nähtiin ottelun kuudennella peliminuutilla. Joonas Sammalmaa syötti poikittain Timo Hiltuselle, jonka tarkka laukaus toi kotijoukkueen tasoihin.

SaPKo osoitti vaarallisuutensa illan aikana useampaan otteeseen ja rokotti kaikista kotijoukkueen tekemistä virheistä – myös alivoimalla. Samu Markkula vei kiekon Joonas Kalliolalta Jukureiden ylivoiman aikana ja karkasi maalin tekoon hienon yksilösuorituksen päätteeksi.

Toiseen erään lähdettiin pässilauman johtaessa 1-2. Kotiyleisö sai kuitenkin tuulettaa aivan toisen erän alussa, kun vasta tällä viikolla joukkueeseen liittynyt Joonas Valkonen tasoitti lukemat Jaakko Turtiaisen ja Teemu Henritiuksen esityöstä.

Jukurit pääsi johtoasemaan ensimmäisen kerran ottelun toisessa erässä, kun ylivoimakuvio Teemu SuhonenOula PalveTimo Hiltunen tuotti tulosta ja Hiltunen nakkasi jo illan toisen osumansa. Jukurit ei ehtinyt kauaa nauttia 3-2 -johdosta, sillä kaksi sekuntia ennen toista erätaukosummeria SaPKo tuli tasoihin alivoimalla. Tällä kertaa onnistujana Janne Kumpulainen.

Kolmas erä startattiin jännittävässä 3-3 -tilanteessa. Runsasmaalisessa ottelussa oli odotettavissa vielä lisää osumia ja selvää oli se, ettei ottelu ollut vielä ratkennut kumpaankaan suuntaan.

Yhdestä illan hienoimmasta suorituksesta vastasivat Mäkisen veljekset. Miro Mäkinen kuljetti kiekon ensin kolmen SaPKon pelaajan ohitse, jonka jälkeen tarjoili Atte Mäkiselle paikan, josta veljesparin toinen osapuoli ei epäonnistunut. Tämän maalin jälkeen Kalevankankaan melkein 2000-päinen yleisö tuuletti maalia Aviciin Hey Brother -kappaleen muodossa.

SaPKo ei ollut tyytyväinen näihin lukemiin ja oli päättänyt tasoittaa ottelun vielä ennen loppua. Teemu Lepauksen laukaus upposi Mika Norjan selän taakse ylivoimalla ja siirretyn rangaistuksen aikana.

Lukemissa 4-4 siirryttiin siis pelaamaan jatkoaikaa uusituilla säännöillä, sillä tällä kaudella jatkoaika pelataan 3 vastaan 3 -menetelmällä. Jatkoajalla kumpikaan joukkue ei maalinteossa onnistunut, vaikka Jukureiden Oula Palve tolppaa kilauttikin.

Lopulliset numero 4-5 sinetöitiin voittolaukauskilpailussa, jossa SaPKo onnistui kerran Janne Kumpulaisen toimesta.

– Valju lähtö oli meiltä ja vasta SaPKon maalin jälkeen saatiin juonen päästä kiinni. Neljä maalia annettiin, joista kaksi tosi halpaa alivoimamaalia ja siihen tämä tulos meidän osaltamme kaatui, päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi ottelun jälkeen.

Jukureiden seuraava ottelu kamppaillaan Joensuussa ylihuomenna perjantaina klo 18.30. Jukurit SarvisClub järjestää otteluun fanimatkan, jonne kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan.