RAPORTTI: Salamamaalien illassa Jukurit voittoon

Jukurit ja Hokki kohtasi perjantai-iltana Kalevankankaalla kolmannessa välieräottelussa. Iltaa väritti kahden erän alun hienot maalit ja voitto ratkesi kolmannessa erässä kotijoukkueelle 3-2.

Kovaa mentiin tänäänkin. Tunteet kuumenivat ottelun päätyttyä.
Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit sai otteluun salama-alun, sillä syntymäpäiväsankari Miikka Männikkö laittoi kiekon Hokin verkkoon maalin edestä, kun peliä oli pelattu vain 7 sekuntia. Peli tasoittui 1-0 maalin jälkeen, eikä kummankaan joukkueen tekemisessä näkynyt keskiviikon maratonottelu.

Jukurit pääsi ylivoimalla 2-0 -johtoon, kun Riku Pitkänen taiteili kotijoukkueen karkumatkalle.

Erätauolla Jari Laukkanen psyykkasi vierasjoukkuetta kovasti ja se näkyi toisen erän alussa. Niko Saarenpää hujautti kiekon hieman yllätyksellisestikin Ronan Quemenerin ohi ja vain hetkeä myöhemmin tilanne oli 2-2 Saku Mäenalasen tekemällä maalilla. Tässä vaiheessa toista erää ei oltu pelattu edes kahta minuuttia ja tilanne oli täysin avoin.

Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty, joten kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa.

Kolmannesta erästä odotettiin tasaista ja vauhdikasta vääntöä, niin kuin pudotuspelien teemaan kuuluukin. Kolmannen erän ainokainen maali nähtiin hienon ylivoimasyöttelyn päätteeksi, kun Mika Kujanpää syötti kiekon Pitkäselle, Pitkänen poikittain Anthony Guttigille ja Guttig malttoi syöttää kiekon vielä takaisin Pitkäselle, joka iski kiekon ohi Hokin maalivahti Timo Niemen.

Lopputulokseksi kirjattiin lukemat 3-2 ja näin ollen Jukurit johtaa ottelusarjaa voitoin 3-0. Seuraava ottelu pelataan huomenna lauantaina Kajaanissa klo 17.00. Neljällä voitolla finaaliin.

Ottelun tilastot löydät täältä.

Jukureiden tehomiehet tänään: Riku Pitkänen (2+0), Miikka Männikkö (1+0), Anthony Guttig (0+2), Mika Kujanpää (0+2), Santeri Lukka (0+1) ja Oula Palve (0+1)