RAPORTTI: Revanssiviikonlopun ensimmäisen kohtaamisen voitto Jukureille

Etelä-Savon herruus oli jälleen jaossa perjantaina, kun revanssiviikonlopun ensimmäinen mittelö taisteltiin Kalevankankaalla. Jukurit vei ottelun lukemin 2-0 vahvan ensimmäisen erän maaleilla.

Etelä-Savon herruus jäi toistaiseksi Jukureille SaPKon kovasta yrityksestä huolimatta. Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Revanssiviikonloppuun oli etukäteen asetettu suuret panokset, sillä Etelä-Savon herruuden lisäksi jaossa on koko viikonlopulta lisäpisteitä. Ensimmäinen ottelu taisteltiin perjantaina Mikkelissä ja toinen kohtaaminen on vuorossa lauantaina Savonlinnassa.

Jukurit lähti otteluun todella vahvasti ja nälkäisesti. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue osoitti vahvuuksillaan kaapin paikan ja iski SaPKon verkkoon kaksi maalia, jotka lopulta riittivät myös koko ottelun voittoon.

Ensimmäinen maali syntyi avauserän puolivälissä, kun Joonas Valkonen syötti kiekon poikittain harhautuksen jälkeen toiselle laidalle Teemu Turuselle, jonka oli helppo viimeistellä kumilätkä SaPKon maalilla torjuneen Oskari Setäsen selän taakse.

Vain noin kolme minuuttia myöhemmin Marko Kauppinen onnistui yllättämään SaPKo-vahdin toistamiseen ja lukemat olivat 2-0.

SaPKo esiintyi ottelun kolmannessa erässä vahvasti ja pyörittikin peliä hetkittäin Jukureiden päädyssä. Jukureiden maalilla Mika Norja onnistui kuitenkin nappaamaan pari tärkeää koppia ja näin ollen revanssiviikonlopun ensimmäisen kohtaamisen pisteet jäivät viikinkilaumalle.

– Tulokseen olen tyytyväinen, mutta pelaamiseen en ihan niin tyytyväinen, kuin salaa etukäteen toivoin. SaPKolla on tiettyjä asioita, jotka laittavat meidän pelaamisen vaikeaksi, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Meillä vähän vielä kahden tason väkeä, maalivahti oli hyvä ja alivoima oli hyvää. Alivoimalla muutama missaus, mutta Norja hoiti nekin pois. Paljon on silti työtä vielä edessä, Pennanen päätti viitaten huomiseen SaPKo -kohtaamiseen.

Maalit:
10:04 1-0 Teemu Turunen (Joonas Valkonen, Atte Mäkinen)
12:58 2-0 Marko Kauppinen (Joonas Sammalmaa, Miro Mäkinen)

Maalivahtien torjunnat:
Jukurit Mika Norja 4+9+13=26
SaPKo Oskari Setänen 10+10+8=28 (poissa 57.51–57.59, 58.19–60.00)

Yleisöä: 1862

Revanssiviikonlopun toinen kohtaaminen lauantaina

Jukureiden matka jatkuu kohti Etelä-Savon toista Mestis-kaupunkia lauantaina, kun Talvisalossa ottelu alkaa klo 17.00.

Perjantaina SaPKon maalilla torjunut Oskari Setänen on varmuudella pois SaPKon kokoonpanosta, sillä hänet nähdään TPS:n paidassa Kouvolassa liigakamppailussa.

Jukureiden kokoonpanoon palannee pelikiellon jälkeen Joonas Kalliola, joka huilasi kaksi ottelua Kiekko-Vantaa pelin tapahtumien johdosta.

Seuraa heitä:

Jukurit #26 Oula Palve
Perjantaina aloituksissa hyvää tulosta tehnyt hyökkääjä on myös joukkueensa kultakypärä tehoin 6+12=18.

SaPKo #20 Janne Kumpulainen
Kovaa taisteleva hyökkääjä, joka on myös joukkueensa kultaista kypärää kantava pelaaja. Iskeekö Kumpulainen kotihallissaan lisää tehoja 4+14=18 -tehojen päälle?

Kuinka kiihkeä kamppailu lauantaina nähdään? Parantaako viikinkilauma otteitaan vieraskaukaloon? Kuinka kovaa kolme bussillista Jukurit-faneja kannustaa?

Jukurit ja SaPKo kohtaavat lauantaina revanssiviikonlopun toisessa kohtaamisessa Savonlinnan Talvisalossa klo 17.00. Jukurit SarvisClub järjestää otteluun fanimatkan, jonne mahtuu mukaan vielä, tule sinäkin! Lisätietoja matkasta täältä.