RAPORTTI: Perjantaina voitto JYP-Akatemiasta

Jukurit matkusti viikon toisessa ottelussaan Jyväskylään Synergia-areenalle, jossa ottelua isännöit JYP-Akatemia. Kärjen kamppailussa ei erikoisuuksia nähty ja Jukurit vei pisteet varmasti lukemin 1-4.

Jarno Pavén oli yksi illan tähdistä.
Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit matkusti viikon toisessa ottelussaan Jyväskylään Synergia-areenalle, jossa ottelua isännöi JYP-Akatemia. Kärjen kamppailussa ei erikoisuuksia nähty ja Jukurit vei pisteet varmasti lukemin 1-4.

Jukureilla oli takana voitto Peliitoista ja joukkue oli valmistautunut JYP-Akatemian kohtaamiseen hyvin, tavoitteenaan onnistua kaikilla neljällä kentällisillä.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun nuoruuden innolla. Ensimmäisenä verkkoja heilutti kuitenkin Ilkka Vaarasuo, joka iski kiekon neljän minuutin pelin jälkeen ohi JYP-Akatemian maalilla torjuneen Sami Rajaniemen. Viivalaukaus pomppi Rajaniemen torjunnasta ylös ja sen jälkeen maaliviivan oikealle puolelle. Ensimmäisessä erässä nähtiin myös toinen maali, kun ensimmäisen maalin toisena syöttäjänä toiminut Jarno Pavén iski kumilätkän kotijoukkueen verkkoon ylivoimalla ja vei vieraat 0-2 -johtoon.

Toinen erä alkoi hieman sekavissa merkeissä ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä kenttää. Erä ei tarjonnut erikoista kiekkosirkusta, mutta muutaman jäähyn ja yhden hienon maalin kyllä. Tällä kertaa Pentti Nöyränen sai luvan tarjoilla upean poikittaissyötön suoraan maalin edessä Roope Hämäläiselle, joka ei epäröinyt laittaa kiekkoa verkkoon. Näin ottelun kolmanteen erään siirryttiin lukemissa 0-3.

Kotijoukkue onnistui piristymään ottelun aikana kerran ja tämä hetki ajoittui kolmannen erän alkuun. Jukurit nukahti ja Akatemian Taavi Tiala onnistui yllättämään Ronan Quemenerin. Jukurit puolestaan sisuuntui hieman tästä kavennuksesta ja ei enää antanut saumaa kotijoukkueelle. Loppulukemat 1-4 viimeisteli Timo Hiltunen, joka laittoi kiekon varmasti ylös läpiajon lopuksi.

- Olen tyytyväinen Roope Hämäläisen (1+0) ja Oula Palven (0+1) ketjujen pelaamiseen maalivahtipelin lisäksi. Tietysti lopputulos miellyttää myös, sillä olimme tehokkaita maalipaikoissa, tiivisti päävalmentaja Antti Pennanen ottelun päätyttyä.

Kotijoukkueen parhaimmistoon kuului kahteen läpiajoon päässyt Topi Nättinen. Jukureiden tähdet sen sijaan keräsivät Jarno Pavén (1+2) ja Timo Hiltunen (1+2). Kaikki tilastot löydät täältä.