RAPORTTI: Palve johdatti Jukurit kauden ensimmäiseen jatkoaikavoittoon

Jukurit kohtasi syksyisessä perjantai-illassa vieraissa Kajaanin Hokin. Jatkoajalle venyneen ottelun vei lopulta viikinkilauma lukemin 2-3.

Jukurit nappasi jatkoaikavoiton Hokilta.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen erän puolivälissä, kun kotijoukkueen Aku Kestilä laittoi Sami Anttilan laukomasta paluukiekosta pelivälineen ohi Mika Norjan. Hokki pääsi ensimmäisen erän lopulla vielä ylivoimalle, mutta hyvän puolustuksen avulla lukemissa 1-0 siirryttiin erään numero kaksi.

Toista erää oli ehtinyt vanheta minuutin verran, kun Jukureille tarjoutui ylivoima. Viikinkiryhmä ei jättänyt korttejaan käyttämättä, sillä Roope Ranta iski komean tasoitusosuman suoraan Jarno Pavénin syötöstä.

Jukureiden ilme kirkastui tasoituksen jälkeen ja aika ajoin Kajaanissa nähtiin oikein viihdyttävää kiekkoa. Hokki tarjosikin kotiyleisölleen seuraavan maalin, kun Jukureiden puolustus ei ehtinyt mukaan Miska Humalojan osumaan. Humaloja ohjasi kiekon hienosti sisään Michal Kristofin syötöstä ja lukemat taululla 2-1.

Kolmannessa erässä nähtiin yksi osuma. Ottelussa Jukureiden kapteenin nauhaa kantanut Oula Palve kaadettiin puolittaisessa läpiajossa ja Palve pääsi vetämään rangaistuslaukauksen. Hokin maalivahti tuli hyvin vastaan, mutta Palve laittoi kiekon upeasti maalin ylähyllylle ja tasalukemissa 2-2 siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoaika oli Jukureiden hallintaa, eikä Hokki saanut ainuttakaan laukausta kohti Mika Norjaa. Jukurit ei ole tällä kaudella voittanut ainuttakaan ottelua, joka on venynyt varsinaisen peliajan yli ja nyt Kajaanissa joukkue päätti kääntää historian kurssin. Jatkoajan viimeisellä minuutilla Palve johdatti Jukurit voittoon komealla rannelaukauksellaan.

– Ihan hyvä matsi, kovaa mentiin päästä päähän. Hokki pelaa hyvin kotihallissa ja on äärimmäisen kova kotona, Palve kommentoi ottelun jälkeen.

– Siinä sain hyvän syötön (Vilho) Virmavirralta ja pääsin läpi. Jatkotilanteessa sain rangaistuslaukaukseen hyvän vedon, mikä sitten upposi maaliin.

– Aika kauan saatiin jatkoajalla hyökkäyspäässä pyörittää ja keskeltä pääsin vetämään. Hyvä voitto, tiivisti Palve joukkueen jatkoaikavoittoa.

Lukemin 2-3 kaksi pistettä matkaa Jukureiden mukana Mikkeliin.