RAPORTTI: Mestis-mestari voittoon – Jukurit saalisti Kärpät!

Jukurit aloitti harjoitusottelukautensa tänään Hämeenlinnassa SSAB-turnauksessa, jossa vastaan luisteli hallitseva Suomen Mestari Oulun Kärpät.

Jukurit nappasi kauden ensimmäisen voiton harjoitusottelussa Hämeenlinnassa.
Kuva: Jukurit

Ottelun ennakkosuosikin viittaa kantoi Kärpät ja joukkue lähtikin otteluun melkein parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Ottelun alku oli tasainen ja viihdyttävä. Molemmat joukkueet halusivat näyttää, että luistin kulkee kesän jälkeen.

Ensimmäisessä erässä Jukurit onnistui luomaan kaksi loistavaa maalipaikkaa ylivoimalla. Ensin Joonas Kalliola jätettiin vartioimatta maalin eteen ja hän pääsi kokeilemaan Kärppien maalivahti Sami Aittokallion päivän virettä. Toisesta vaarallisesta maalipaikasta vastasi aiemmin tällä viikolla joukkueeseen liittynyt Roope Ranta, jonka laukaus kuitenkin kilpistyi Aittokallioon.

Toisessa erässä Kärppälauma piristyi ja osoitti vahvuutensa. Ennen erän puoliväliä nähtiin yksi maali Jukuripäädyssä, mutta se hylättiin, kun tuomari oli jo viheltänyt pelin poikki ja kiekko oli Dennis Saikkosen hallussa. Tämän jälkeen nähtiin illan ensimmäinen maali, kun Kärppien Juho Keränen vei joukkueensa 1-0 -johtoon Saku Mäenalasen esityöstä.

Aivan toisen erän lopussa Jukurit pääsi kuittaamaan Kärppien johdon, kun Miro Mäkinen latoi kiekon maaliin omasta reboundista. Syöttäjäksi maaliin merkittiin Teemu Turunen. Toisen erän tapahtumat eivät loppuneet tähän, sillä Kärppien Sebastian Aho sai vielä mahdollisuuden siirtää Kärpät johtoon rangaistuslaukauksella. Tämän yrityksen muuriksi muodostui kuitenkin Saikkonen, joka torjui ottelussa yhteensä 35 kertaa.

Kärpät jatkoi kolmannessa erässä vahvaa painostusta ja onnistui luomaan vaarallisia maalipaikkoja ylivoimalla. Varsinaisen peliajan jälkeen tilanteen ollessa tasan 1-1, siirryttiin suoraan voittomaalikilpailuun. Kärppien kahdesta laukojasta kumpikaan ei onnistunut ja Jukureiden Oula Palven ja Timo Hiltusen maalit varmistivat Jukureille ensimmäisen harjoituspelin voiton hallitsevasta Suomen Mestarista Oulun Kärpistä.

– Olihan se vähän hakemista vielä, mutta kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaa. Ei meillä ollut sen kummempia odotuksia, lähdettiin pelaamaan vain niin hyvin kuin osataan, Jukureiden Timo Hiltunen kommentoi voittoa ottelun jälkeen.

– Kamppailupelaaminen oli paljon kovempaa, mutta ei se peli muutoin ollut erilaista kuin Mestiksessä. Voittomaalikilpailussa yritin vain laukoa nopeasti alakulmaan ja hyvä, että meni sisään, Hiltunen tiivisti fiiliksensä.

Jukureiden harjoitusottelukausi jatkuu perjantaina Hämeenlinnassa samaisessa SSAB-turnauksessa klo 19.00. Tällöin vastassa on turnauksen isäntäjoukkue HPK.