RAPORTTI: Mäkiset loivat nuotit Jukureiden avausvoitolle

Mikkeliläinen viikinkilauma nappasi pisteet Joensuussa Jokipojilta, jossa vierasjoukkue oli parempi päätössumerin soidessa lukemin 2-4.

Atte Mäkinen ja Miro Mäkinen loivat nuotit Jukureiden avausvoitolle.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Jukureiden kokoonpanossa nähtiin pienoisia muutoksia keskiviikon SaPKo -otteluun verrattuna, mutta Jukurit lähti Joensuuhun saalistamaan kauden avausvoittoa ja samalla 16 peräkkäistä keskinäisten kohtaamisten kuninkuutta.

Ensimmäisessä erässä nähtiin yli 2000-päisen yleisön edessä kaksi kovaa taistelevaa joukkuetta. Illan ensimmäisestä maalista vastasi reilun viiden minuutin pelin jälkeen hienolla viimeistelyllä Teemu Turunen, jolle pohjatyön tekivät Miro Mäkinen ja Atte Mäkinen.

– Aika vauhdikas peli oli alussa, mutta sitten saatiin vähän kontrollia ja pidempiä hyökkäyksiä, M. Mäkinen kommentoi.

Toinen erä oli täynnä Jukureiden maalijuhlaa. Jukureiden neloskenttä A. Mäkinen – M. Mäkinen – Turunen osoitti erässä kahteen otteeseen osaamistaan, sillä A. Mäkinen iski ketjutovereidensa avustuksella vierasjoukkueen 0-2 ja 0-4 -maalit.

– Meidän ketju pelasi tosi hyvin. Saimme hyvällä liikkeellä luotua maalipaikkoja ja käytettiin ne myös tehokkaasti hyödyksi, A. Mäkinen kommentoi nelosketjun toimivuutta.

Jukureiden kolmas maali oli yhtä lailla tulos hienosta yhteispelistä, kun Erno Ripatti, Teemu Henritius ja rystyltä maalin viimeistellyt Jaakko Turtiainen pelasivat vakuuttavasti hyökkäyspäässä ja pääsivät yllättämään Jokipoikien maalilla torjuneen Mikael Edelmannin.

Jokipojat vaihtoikin maalivahtia ottelun kolmanteen erään ja Samuel Jukuri sai näyttää kyntensä Jukureita vastaan. Kolmannessa erässä ei viikinkilaumalta erittäin vaarallisia paikkoja kuitenkaan nähty ja Jokipojat onnistui kaventamaan ottelun kahteen otteeseen.

Kolmatta erää oli ehtinyt vanheta vain 23 sekuntia, kun Jesse Jormanainen pääsi yllättämään Jukurit omalla osumallaan. Jokipoikien illan toisen ja samalla illan viimeisen maalin viimeisteli Ossi Pellinen ylivoimalla.

– Lopussa peli meni vähän tiukille, mutta hyvin hoidettiin ja tapettiin loppuun 5 minuutin alivoima, M. Mäkinen tiivisti ottelun lopun.

Jukureiden 16. peräkkäinen voitto Jokipojista kirjataan historiankirjoihin lukemin 2-4.