RAPORTTI: ”Luottamus omaan juttuun on kestävällä pohjalla” – Jukurit vei LeKin luistimet alta

LeKi aloitti ottelun vauhdikkaasti, mutta Jukurit iski toisen vaihteen silmään ensimmäisen erän lopulla ja taisteli voittoon lukemin 6-2.

Jukurit juhli 5-2 -osumaa.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

LeKi lähti otteluun isännän elkein ja ottikin kuskin paikan kun ensimmäistä erää oli pelattu vajaa neljä minuuttia. LeKin Otto Rauhala viimeisteli uran ensimmäisen Mestis-maalinsa ja laittoi kiekon Jukureiden verkkoon hieman yllättäen pienestä kulmasta.

Ensimmäistä erää oli pelattu melkein 15 minuuttia, kun Jukureiden peli alkoi toimia. LeKin Jimi Santala komennettiin jäähylle kampituksesta ja Jukureiden Timo Hiltunen kuittasi lukemat 1-1:een vain kymmenen sekunnin ylivoivoimapyörityksen päätteeksi.

Hiltusen maalin jälkeen Jukurit löysi pelaamisestaan toisen vaihteen ja kaasutti vierasjoukkueen ohi. Joukkue iski kolmeen minuuttiin kolme maalia, kun Hiltusen lisäksi maalinteossa onnistuivat Pentti Nöyränen ja Miro Mäkinen.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan seesteisempää pelaamista, vaikka Jukurit sitä hallitsikin. LeKi pääsi erän lopulla kuitenkin kaventamaan lukemat 3-2:een Atte Mäkisen viivavedolla.

− Toinen kaksikymmenminuuttinen oli meiltä jo hyvää. Emme antaneet siinä LeKille montaa paikkaa ja samalla pystyttiin luomaan itse hyviä paikkoja, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen mietti lehdistötilaisuudessa.

Kolmas erä olikin Jukureiden ja kotijoukkue sai erään salama-alun. Erää oli ehtinyt vanheta vain 20 sekuntia, kun Jaakko Turtiainen viimeisteli ketjutovereidensa esityöstä kotijoukkueen 4-2 osuman.

Illan sankarina hääri kypärätempun tehnyt Timo Hiltunen. Hiltunen onnistui vielä kolmannessa erässä yllättämään LeKin maalivahti Dominik Hrachovinan kahteen otteeseen ylivoimalla viimeistellen loppulukemiksi 6-2.

− Meidän tilanne kestää tällä hetkellä noita huonojakin lähtöjä, vaikka siitä ei voi tulla tapa. Luottamus siihen omaan toimintaan ja omaan juttuun on kestävällä pohjalla, että sitä pystyttiin siinä tilanteessa vielä nostamaan.

− Olemme poikkeuksellinen suomalainen joukkue siinä mielessä, että meidän hyökkääminen siniviivalle ei ole sitä, mitä sen pitäisi olla. Se tulee kyllä tässä kehittymään ja kasvamaan ja se, mitä sen viivan jälkeen tapahtuu hyökkäysalueella, siinä me olemme tehokkaita, iloitsi Pennanen lehdistötilaisuuden päätteeksi.

Loppulukemiksi kirjataan 6-2 ja Jukurit nappasi tällä voitolla jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa.