RAPORTTI: LeKille kauden ensimmäinen voitto Jukureista

Jukureiden kuuden ottelun voittoputki katkesi perjantaina Lempäälässä, kun mikkeliläiset hävisivät niukasti LeKille maalein 2-1.

Oula Palven osuma ei riittänyt siivittämään Jukureita voittoon.
Kuva: Petri Lyytikäinen

Kahden erän kestänyt niukka johto ei lopulta riittänyt, kun LeKi tehtaili kolmannessa erässä Jukureiden verkkoon kaksi maalia. Tappiosta huolimatta Jukurit kuitenkin jatkaa sarjakärjessä, sillä myös KooKoo hävisi oman ottelunsa.

Sarjakärkeen keskiviikkona nousseen Jukureiden ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan todella pirteä. Vierailijat loivat pitkiä pyörityksiä LeKi-maalille ja keltapaidat pääsivätkin kokeilemaan ylivoimaansa jo heti kolmen minuutin pelin jälkeen.

Jukureiden ykkösylivoima Oula Palven ja Miikka Männikön johdolla ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa muutamasta hyvästä paikasta huolimatta.

Vaikka avauserä oli mikkeliläisten näytöstä, myös LeKille avautui muutama vaarallinen maalipaikka. Jäähyaitiossa istunut Jonatan Tanus sekä Sami Laakso pääsivät yrittämään erän aikana ykkössektorista, mutta nämä eivät tuottaneet Jukurit-vahti Ronan Quemenerille suuria vaikeuksia.

Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa ajassa 14.00, kun Oula Palve laukoi kiekon oikeaan alakulmaan Jarno Pavenin ja Samuli Piipposen esityöstä. Tärkeässä osassa maalia oli myös Jaakko Turtiainen, joka karvasi upeasti kiekon mikkeliläisille.

Kamppailun toisessa erässä ei maaleja nähty, vaikka molemmat joukkueet saivat mahdollisuuden ylivoimalla, Jukurit kerran ja LeKi kaksi kertaa.

Toinen erä olikin ensimmäistä erää huomattavasti tarkempaa peliä, eivätkä kummatkaan päässeet vaarallisille maalintekopaikoille. Näin ollen myös kummankin joukkueen maalivahdilla oli helppo työ pitää maalinsa puhtaana.

Ottelun päätöserää hallinnut Jukurit joutui lopulta antautumaan 52 peliminuutilla, kun Valtteri Järviluoma laukoi maalin eteen ponnahtaneen kiekon hallitusti maaliin.

Tämän jälkeen LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi turvautui vielä aikalisään, jonka jälkeen LeKi siirtyi 2-1-johtoon, kun saukkopaitojen Roope Ranta laukoi kiekon lähes tyhjään maaliin Markus Jokisen poikittaissyötöstä. Kun Jukurit ei kovasta yrittämisestään huolimatta onnistunut maalinteossa, niin pisteet jäivät Lempäälään.

Jukureiden runkosarja jatkuu heti lauantaina 21.2., kun SaPKo saapuu mikkeliläisten vieraaksi Kalevankankaalle. Ottelu alkaa klo 17.00 ja ovet avataan tuntia aikaisemmin. Tervetuloa viihtymään paikalliskamppailun pariin!