RAPORTTI: Kolme pistettä kotijoukkueelle

Mestiksen kärkikahinoissa mukana olevat joukkueet, Jukurit ja JYP-Akatemia kohtasivat kauden kuudennessa ottelussa keskiviikkona. Ottelussa parempi oli kotijoukkue lukemin 4-2.

Anthony Guttig oli yksi illan onnistujista.
Kuva: Petri Lyytikäinen

Ensimmäinen erä alkoi Jukureiden hallinnalla, sillä kova karvaus ja taistelutahto saivat JYP-Akatemian vaikeuksiin pariinkin otteeseen. Maalihanat avasi Teemu Turunen, joka laittoi kiekon ohi Akatemia-veskari Veini Vehviläisen. Maalia edelsi Joonas Kalliolan upea taklaus, jonka vuoksi Samu Markkula menetti kiekon omassa päädyssä ja kiekko löysi tiensä Turuselle Kalliolan ja Anthony Guttigin kautta.

Hieman myöhemmin oli Turusen vuoro syöttää upea lätty Guttigille, joka vei kotijoukkueen 2-0 -johtoon.

Ottelu ei kuitenkaan ratkennut tähän, sillä Akatemia näytti taistelutahtonsa, kun Topi Nättinen laittoi kiekon Jukureiden verkkoon juuri ennen ensimmäisen erän päätöstä ja toi joukkueen mukaan taistoon pukukoppimaalillaan.

Ottelun ensimmäinen erä meni Jukureiden painostaessa, toisen erän alku oli taas paineen osalta Akatemian. Joukkue sai salamalähdön toiseen erään, kun ottelussa liukkaasti pelannut Nättinen onnistui toistamiseen laittamalla kiekon ylivoimalla ohi Jukurimaalivahti Ronan Quemenerin.

Toinen erä taputeltiin loppuun tasaiseen tahtiin, joten kolmanteen erään jäi oikein jännittävät asetelmat, sillä molemmat joukkueet janosivat voittoa ja voiton myötä tulevia pisteitä.

Kolmas erä alkoi Akatemian ottaessa jäähyn ja Jukureille tarjottiin ylivoimaa. Pitkä pyöritys hyökkäyspäässä palkittiin, kun Timo Hiltunen laittoi irtokiekon punaviivan oikealle puolelle aivan maalin edestä. Tämän maalin syöttäjät olivat jo aiemmin onnistuneet Turunen ja Guttig.

Lopussa Akatemia otti vielä aikalisän ja yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta juuri päätössummerin soidessa Oula Palve iski loppulukemiksi 4-2.

Akatemian matka kolmannessa erässä kaatui jäähyilyyn, sillä hurrikaanipaidat istuivat neljä kertaa boksissa viimeisen kaksikymppisen aikana. Pariinkin otteeseen Akatemian maalivahti Vehviläinen piti koko joukkuetta pystyssä, mutta taistelu ei riittänyt loppuun asti ja Jukurit nappasi tärkeät kolme pistettä. Ottelun tilastot löydät täältä.

Jukureilla on edessä vielä yksi runkosarjaottelu ja se pelataan lauantaina Kalevankankaalla klo 17.00 Vastassa sarvipäillä on K-Vantaa.