RAPORTTI: Kolme pistettä Kokkolaan

Vaihderikkaan illan päätteeksi Kalevankankaan mediakuutiolla loisti lukemat 2-4. Jukurit hävisi viidennen ottelun putkeen Hermeksen napatessa kauden avausvoittonsa.

Jukureiden lauantai-illan panos ei riittänyt kolmeen pisteeseen.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Ilta tarjosi mielenkiintoisia hetkiä katsojille. Jukurit pääsi kahden miehen ylivoimalle ja juhli illan avausmaalia ajassa 04:26. Komean osuman iski Pentti Nöyränen.

Jukurit oli ensimmäisessä erässä hallitsevampi osapuoli ja aivan erän lopussa Teemu Henritius laukoi kiekon kohti Hermeksen maalia. Tuon kiekon Joonas Kuusela torjui eteensä ja jatkokiekon punaviivan oikealle puolelle laittoi Jaakko Turtiainen.

Toiseen erään lähdettiin Jukureiden 2-0 komennossa. Hermes ei kuitenkaan luovuttanut ja pääsi peliin mukaan kellon edetessä. Tästä osoituksena vieraiden 2-1 -kavennusmaali, jonka Jukureiden verkkoon iski Jere Rantala.

Hermes näytti Jukureille iskukykynsä kavennusmaalin jälkeen vielä kahteen otteeseen. 2-2 -tasoitus syntyi ylivoimalla ja oli Aleksi Rekosen käsialaa. Vain minuutti myöhemmin vieraiden kapteeni Jussi Nättinen vilautti rannelaukaustaan ja lukemat olivat yllättäen vieraille 2-3.

Kolmannessa erässä nähtiin jäähyjen lisäksi kaksi maalia, joista toinen hylättiin pitkän videotarkistuksen jälkeen. Jukurit onnistui ylivoimalla samaan kiekon Kuuselan selän taakse, mutta potkumaaliksi tulkittu tilanne ei tuonut kotijoukkuetta tasoihin.

Jukurit yritti tasoittaa ottelua lopussa ilman maalivahtia, mutta Rekonen iski illan toisen osumansa sinetöiden päätöslukemiksi 2-4.

– Huono peli. Annettiin kaksi lapsus maalia ja huonosti puolustettuja maaleja. Kolmannessa sätkittiin se mitä vielä pystyttiin sätkimään, Jukureiden pääkäskyttäjä Antti Pennanen kommentoi.

– Tuloksen kautta jos asiaa miettii, niin meidän tehottomuuden takia ei peliä pystytty kääntämään. Olen pettynyt siihen tapaan, miten tämä peli annettiin pois, Pennanen tiivisti ottelun.