RAPORTTI: Kauppinen avasi maalitilin uuden kotiyleisön edessä

Ensimmäinen Mestis-joukkuetta vastaan pelattu harjoitusottelu päättyi Viikinkijuhliin Kalevankankaan torstai-illassa lukemin 2-0.

Jukureiden valmistautuminen kauteen on lähtenyt hyvin käyntiin.
Kuva: Jukurit

Jukurit sai ensimmäiseen kotona pelattavaan harjoitusotteluun vastustajakseen SaPKon. SaPKo saapui Mikkeliin nälkäisenä ja näytönhaluisena, sillä Jukureilla oli paineet niskassaan edellisen viikon hyvien harjoitusotteluiden myötä. Jukureiden kokoonpanossa oli myös merkittäviä muutoksia, sillä nuoret Ali Liikanen ja Heikki Honkanen oli nostettu kokoonpanoon.

Ottelu oli tasaista vääntöä ja vauhtia riitti aivan päätössummerin soittoon asti. Ensimmäisen erän vaarallisimmat tilanteet nähtiin vieraiden hyökkäyspäässä. Kapteenistoon kuuluvien Oula Palven ja Marko Kauppisen istuessa jäähyllä SaPKo onnistui luomaan parikin yleisöä viihdyttävää laukaisupaikkaa, kuitenkaan onnistumatta saamaan kiekkoa Jukureiden verkkoon.

Toinen erä noudatti samaa kaavaa edellisen kanssa ja savonlinnalaisryhmän erätaukokommenttien mukaan vauhtia riitti. Toisen erän ainut tilastomerkintä tuli, kun vieraiden Casimir Jürgens istui kakkosen kiinnipitämisestä.

Kolmannessa erässä yli 800-päinen yleisö palkittiin kärsivällisyydestä, kun Jukuripuolustajat iskivät kaksi maalia. Ensin onnistui uuteen kotihalliin saapunut ja kapteenina toimiva Marko Kauppinen, joka vei Jukurit johtoon SaPKon Kristian Kangaksen istuessa jäähyaitiossa. Vieraat pääsivät lopussa vielä yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta puolustaja Samuli Piipponen iski kiekon omalta alueelta alivoimalla SaPKon tyhjään maaliin. Näin ollen Jukurit jatkaa harjoitusottelukauttaan puhtaalla pelillä ja kotona maalilla torjuneelle Mika Norjalle merkitään ensimmäinen nollapeli.