RAPORTTI: Kauden ensimmäinen kotivoitto runsasmaalisessa illassa!

Jukurit nappasi kauden toisen voiton ja samalla ensimmäisen kotivoiton perjantaina, jolloin se kellisti napapiiriltä Mikkeliin saapuneen RoKin runsasmaalisessa ottelussa 8-1.

Teemu Suhonen onnistui viimeistelemään illan viimeisen osuman.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Jukurit sai otteluun unelma-alun, sillä joukkue näytti ensihetkistä lähtien, kuka perjantai-illan isäntä halusi olla. Jukurit iski neljään minuuttiin kaksi maalia ja antoi alkutahdit ottelulle.

Ensimmäisessä maalissa Jukureiden Jaakko Turtiainen ja Roope Ranta pääsivät 2-1 -tilanteeseen kolmen minuutin pelin jälkeen. Turtiainen teki syöttöharhautuksen, jonka jälkeen viimeisteli upean osuman RoKin verkkoon.

Vain puoli minuuttia illan avausosumasta Teemu Turunen laittoi koko vastustajan orkesterin sekaisin hienolla yksilösuorituksella ja tilanne oli Jukureille 2-0. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä kaksi muutakin maalia, sillä 3-0 -häkin iski maalin nurkalta Erno Ripatti.

RoKi otti Ripatin maalin jälkeen aikalisän ja joukkueen peli-ilme piristyikin hieman aikalisän jälkeen. Vieraiden illan ainut osuma nähtiin avauserän lopulla ylivoimalla, kun Henri Fominin ja Harri Pälven syötöt löysivät KalPasta RoKissa lainalla olevan Miikka Pitkäsen ja tauolle mentiin lukemissa 3-1.

– Tiedettiin, että vastustaja on aktiivinen ja pelaa vähän toisenlaista jääkiekkoa kuin yleisesti Mestiksessä pelataan, päävalmentaja Antti Pennanen mietti illan vastustajasta.

Kotijoukkueen maali-iloittelu jatkui myös toisessa erässä. Erää oli ehtinyt vanheta vain reilut kuusi minuuttia, kun Teemu Henritius löysi maalin nurkalta upealla syötöllä Jaakko Turtiaisen, joka ohjasi kiekon punaviivan oikealle puolelle illan toisella osumallaan.

Jukureiden 5-1 -maalin viimeisteli Joonas Kalliola, jolle esityön teki maalin takana Teemu Turunen.

Yksi illan näyttävimmistä osumista nähtiin ajassa 32:19, kun trio Joonas onnistui ja sytytti kalevankankaalaisyleisön. Joonas Valkonen avasi pitkällä syötöllä kiekon hyökkäykseen rientävälle Joonas Kalliolalle. Kalliola löysi oikealta laidalta poikittaissyötöllä Joonas Sammalmaan, jonka laukaus upposi RoKin maalin yläkertaan. Trio Joonaksen maalilla tilanne oli kotijoukkueelle 6-1.

Ennen toista erätaukoa nähtiin vielä yksi osuma. Roope Ranta levitti kiekon Teemu Henritiukselle, jonka laukaus ohitti RoKin maalilla torjuneen Paavo Hölsän.

Kolmas erä oli tasaisempaa kiekkoa molemmilta joukkueilta. RoKi vaihtoi erän alkuun tolppien väliin Ville Närhen. Vierasjoukkueelta ei enää toista maalia nähty ja Jukureiden 8-1 -voittolukemat viimeisteli Teemu Suhonen ylivoimalla.

– Hienoa, että pelaajat saivat onnistumisia vihdoinkin. Paljon onnistujia ja paljon tehokkuutta. Meillä on hyvä ja selkeä kuva siitä, mihin suuntaan meidän pitää kasvaa, Pennanen kommentoi ottelun jälkeen.