RAPORTTI: Jukurit riisui HPK:n ritarit aseista

Jukureiden SSAB-turnaus päättyi perjantaina makoisaan voittoon isäntäjoukkue HPK:sta. Jännitysnäytelmä päättyi lukemiin 1-3.

Jukurit onnistui pyörittämään peliä HPK:n kenttäpäädyssä myös ylivoimalla.
Kuva: Jukurit

Illan ottelussa kohtasivat ensimmäisenä turnauspäivänä omat ottelunsa voittaneet HPK ja Jukurit. Ennakkoluulottomasti otteluun lähtenyt viikinkilauma onnistui jo reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Joonas Sammalmaa vei Jukurit maalin johtoon.

Jukureiden tehokkuus sai lisää jatkoa samassa erässä. Illan voittomaaliksi jäänyt Oula Palveen viivaveto upposi HPK:n maalivahti Kristian Järvisen selän taakse viisi minuuttia ennen erän loppua ja Hämeenlinnaan saapuneet Jukuri-fanit saivat tuulettaa.

HPK:n kovuus tuli Jukureille ilmi toisessa erässä. Taistelutahtonsa herättänyt ritarilauma onnistui laittamaan kumilätkän Jukureiden maalilla torjuneen Juhana Ahon selän taakse pitkän pyörityksen päätteeksi.

Kotijoukkueen maalin jälkeen paine siirtyi Jukureiden päätyyn, kunnes HPK:n Markus Haapanen passitettiin illan ensimmäiselle jäähylle kampituksesta. Jukurit pääsi pelaamaan ylivoimaa ja tällä kertaa onnistuneesti. Teemu Henritius laukoi kiekon näyttävästi HPK:n maalin ylänurkkaan.

Kolmannessa erässä ei erikoisuuksia nähty, eikä HPK saanut kunnollista kirivaihdetta päälle kuin ottelun viimeiseksi puoleksi minuutiksi. Näin ollen ottelu päättyi lukemiin 1-3.

Illan vauhdikkaimmista esityksistä vastasivat maalivahti Ahon lisäksi kolmosketju Atte Mäkinen, Miro Mäkinen ja Teemu Turunen. Aho jakoikin kiitosta koko joukkueelle ottelun jälkeen.

– Ikinä ei ole ollut noin helppoa pelata, vaikka ensimmäistä kertaa pelasin Liigajoukkuetta vastaan. Täytyy kyllä vielä kiittää jätkiä, tosi hienoa uhrautumista. Vaikka harjoituspeli kyseessä, niin jokainen uhrautui joukkueen eteen. Hyvä joukkue pelasi tuossa itseni edessä, Aho hymyili tyytyväisenä voiton jälkeen.

– Joukkue on ottanut hyvin vastaan ja tuntuu, että kaikki ovat jo ammattilaisia. Kaikki pelit mitä tulee, niin otetaan vastaan ja lähdetään voittamaan. Ei se ainakaan joukkueen tekemisestä jää kiinni.

SSAB-turnauksen saldona Jukurit kaatoi kaksi Liigajoukkuetta ja matkaa takaisin Mikkeliin kaksi voittoa taskussa. Joukkueen harjoitusottelukausi jatkuu torstaina 20.8. Kalevankankaalla klo 18.30, kun Jukurit kohtaa SaPKon.