RAPORTTI: Jukurit palasi voittokantaan kolmannessa finaalissa

Mestiksen kolmas finaaliottelu pelattiin lauantaina Mikkelissä. Jukureilla oli kasvojenpesun paikka edellisen tappioon päättyneen ottelun jälkeen.

Jukurit taisteli itsensä voittoon kolmannessa finaalissa.
Kuvat: Petri Lyytikäinen

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun kovaa, niin kuin finaaleihin kuuluukin. Ensimmäisessä erässä tilanne alkoi jo muistuttaa edellistä ottelua, sillä Jukureilla oli epäonnea matkassa ja KooKoo onnistui maalinteossa kahdesti. Ensin Tomi Peltonen runnoi kiekon Jukureiden maaliin maalivahdin alueelta ja myöhemmin Joona Karevaaran ylivoimalla laukaisema kiekko kimposi Ronan Quemenerin taakse oman pelaajan luistimesta.

Jukurit tuli toiseen erään uudella asenteella ja oli erätauolla päättänyt tulla peliin vielä mukaan. Jukureilla oli finaalien otteluparissa jo takanaan viisi maalitonta erää perä jälkeen, joten uuden asenteen oli löydyttävä.

Toista erää oli ehtinyt vanheta reilut kolme minuuttia, kun Niko Laakkonen räjäytti yli 3200-päisen yleisön komealla vedollaan. Vajaa minuutti Jukureiden avausmaalin jälkeen KooKoolla oli jäällä liikaa pelaajia ja Jukureille tarjottiin ylivoimaa. Tällä kertaa se tuotti tulosta, kun hienon kuvion päätteeksi Timo Hiltunen veivaisi kiekon maalin takaa Anthony Guttigille, joka tasoitti illan lukemat 2-2:een.

Ottelun voittomaali nähtiin myös toisessa erässä, kun Oula Palve ujutti pelivälineen mustaoranssien maaliin ohi maalinvartija Frédéric Cloutierin.

Ottelun kolmas erä oli kuumia tunteita ja jännittäviä tilanteita täynnä, mutta enempää maaleja ei ottelussa syntynyt ja näin ollen Jukurit nappasi tärkeän voiton lukemin 3-2.

- Tiedettiin, että pystytään pelaamaan hyvin, eikä muutettu mitään. Hyvä kasvojenpesu, Antti Pennanen kiitteli joukkuettaan ottelun jälkeen.

Tuomarilinja puhutti Mikkelissä myös ottelun jälkeen. Lehdistötilaisuudessa Pennanen kommentoi tilannetta seuraavin sanankääntein:

- Hyvä ja kova kamppailupeli molemmilta joukkueilta. Sääli, että tuosta kolmannesta osapuolesta ei tiedä yhtään, mitä sieltä tulee. Kaksi hienoa ja hyvin valmistautunutta joukkuetta pelaa hyvää jääkiekkoa, niin toivomme myös kolmannelta osapuolelta samaa.

Ottelun maalintekijät ja muut tilastot löydät täältä.

Finaalit jatkuvat tiistaina 14.4.2015 Kouvolassa, jossa kiekko tippuu jäähän klo 18.30. Jukurit SarvisClub järjestää neljänteen otteluun fanimatkan, tervetuloa mukaan!

Seuraava finaalipelien kotiottelu puolestaan pelataan ensi viikon perjantaina 17.4.2015 Kalevankankaalla. Viidennen finaalin liput tulevat myyntiin sunnuntaiaamuna klo 09.00. Liput tuohon otteluun kannattaa hankkia etukäteen täältä.

Otteluvoitot 2-1. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.