RAPORTTI: Jukurit oli tyly isäntä – kypärätemppu nähtiin jälleen!

Jukurit oli tyly isäntä Peliitoille. Joukkue iski kahteen erään kuusi maalia, voittaen koko ottelun lopulta 7-1.

Jukurit oli onnistunut otteluun valmistautumisessaan.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Jukureiden vastuuvalmentaja kiitteli joukkuettaan ottelun jälkeen hyvästä valmistautumisesta, eikä suotta. Viikinkipaidat osuivat vauhdikkaassa ja maalirikkaassa ensimmäisessä erässä neljä kertaa.

Maalinteon aloitti kultakypärä Oula Palve, jonka keskeltä laukoma napakka laukaus upposi ohi Peliitta-vahti Emil Larmin.

Kolme minuuttia myöhemmin kypärätempun tehnyt Niko Laakkonen oli jätetty maalin eteen aivan yksin, josta hyökkääjän oli helppo iskeä illan ensimmäinen osumansa.

– Jätkät olivat valmistautuneet otteluun hyvin, heille iso kiitos siitä, Pennanen kommentoi ottelun alkua.

Jukurit viimeisteli ensimmäisen erän toisella puolikkaalla vielä kaksi maalia. 3-0 ja 4-0 osumilla oli eroa vain 20 sekuntia ja viimeistään tässä vaiheessa Peliittojen selkäranka oli poikki. Jukureiden kolmannen maalin laukoi Saku Kinnunen maalin edestä ja neljäs maali oli Pentti Nöyräsen käsialaa. Kinnuselle maali oli viikinkipaidoissa ensimmäinen.

– Ensimmäisen erän jälkimmäinen kymppi oli meiltä huono. Peliitoilla oli seitsemän hyvää maalipaikkaa ja tulos sen jälkeen olisi voinut olla ihan jotain muuta.

Toiseen erään Peliitat juonivat uusia kuvioita, joihin kuului myös maalivahdin vaihto. Emil Larmi sai tehdä tilaa Antti Rautiolalle, joka torjui heinolalaisten maalilla ottelun loppuun.

Jukureiden tehokkuus sai jatkoa Peliittojen maalivahdinvaihdosta huolimatta. 5-0 -lukemat iski ylivoimalla Jaakko Turtiainen, joka laittoi pomppukiekon Peliittojen verkkoon ja videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin.

Niko Laakkosen toinen onnistuminen nähtiin neljä ja puoli minuuttia ennen toisen erän loppua ja kolmanteen erään siirryttiin Jukurien heiluttaessa tahtipuikkoja 6-0.

Peliitat onnistui viimeistelemään ottelussa yhden maalin, joka syntyi kolmannen erän alkuun. Jukureiden maalilla torjuneen Mika Norjan torjuma kiekko jäi pyörimään maalinsuulle, josta sen maalivahdin selän taakse laittoi Mikko Virtanen.

Kolmannessa erässä ei erikoisuuksia nähty ja Niko Laakkonen viimeisteli kypärätemppunsa kahden miehen ylivoimalla, kun Joonas Kalliola löysi syötöllään Laakkosen maalin edestä.

– Kolmas erä olikin sitten pelailua. Olen tyytyväinen, jokainen kenttä sai vielä onnistumisenkin, hieno juttu, Pennanen päätti lehdistötilaisuuden.

Loppulukemiksi kirjataan 7-1 ja Jukurit nappasi kymmenennen peräkkäisen voittonsa.