RAPORTTI: Jukurit nollasi Hokin kärkikamppailussa

Mestiksen kärkikamppailu pelattiin lauantaina Kajaanissa, jossa Jukurit vei ottelun lukemin 0-3.

Jukurit taisteli voittoon Kajaanin Hokista lukemin 0-3.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Jukurit sai otteluun salama-alun, sillä ensimmäistä maalia juhlittiin jo reilun minuutin pelin jälkeen. Roope Ranta onnistui yllättämään laukauksellaan Hokki-vahti Tuukka Smuran. Jukureiden ensimmäiseen maaliin syöttöpinnat Teemu Henritiukselle ja Niko Laakkoselle.

Viikinkipaitojen vauhdikas alku yllätti täysin kotijoukkueen, eikä Hokki päässyt peliin kiinni Jukureiden osuessa toistamiseen vain 44 sekuntia illan ensimmäisen osuman jälkeen. Tällä kertaa Jukureiden maalin iski Teemu Suhonen Timo Hiltusen ja Joonas Kalliolan esityöstä.

Myös toinen erä alkoi Jukureiden vauhdikkaalla alulla, sillä vain 25 sekunnin kohdalla viikinkiryhmä heilutteli kotijoukkueen maaliverkkoa hienon hyökkäyksen päätteeksi. Joonas Sammalmaan maalissa mukana olivat Joonas Valkonen ja Oula Palve.

Pelitahti rauhoittui ottelun edetessä ja vierasjoukkueelta nähtiin viimeisille minuuteille asti rauhallista ja huolellista pelaamista, joka riitti tänään viemään Hokilta kolme pistettä.

– Valmistauduimme hyvin otteluun ja teimme kahdesta ensimmäisestä paikasta nopeat maalit. Kolmannen maalin jälkeen puolustaminen oli hyvää, eikä me montaa huippupaikkaa kotijoukkueelle annettu, päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi ottelun jälkeen.

Jukureiden rutiinisuorituksella ottelu päättyi viikinkiryhmän juhliin 0-3 ja Jukurit nappasi pohjoisen kiertueelta täydet kuusi pistettä.