RAPORTTI: Jukurit neljällä voitolla välieriin – ”Tästä se matka jatkuu”

KeuPa HT:n ja Jukureiden välinen neljäs puolivälieräkamppailu pelattiin maanantaina Keuruulla. Joukkueiden paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä sarvipäiden voittaessa lukemin 1-5.

Jukurit voitti KeuPa HT:n puolivälierissä otteluvoitoin 4-0 ja matkaa välieriin. Vastustaja selviää myöhemmin. Kuva: Petri Lyytikäinen

Ottelussa oli kovat panokset, sillä KeuPan voitolla ottelusarja olisi saanut jatkoa ja Jukureiden voitolla Jukurit matkaisi välieriin ja KeuPa kesälomalle.

Jukurit hallitsi ottelun alkua, eikä peliaikaa ollut ehtinyt vanhentumaan kuin 54 sekuntia maaliverkon heiluessa ensimmäistä kertaa. Jaakko Turtiainen johdatti vierasjoukkueen 0-1 -johtoon ylivoimakuvion päätteeksi.

Kotijoukkue KeuPa pääsi paremmin peliin mukaan Jukureiden maalin jälkeen ja joukkueen peli-ilme näytti piristyvän muutenkin. KeuPan toisen playoff-maalin ja samalla 1-1 tasoituksen ylivoimalla viimeisteli Emppu Pulliainen.

Toisen erän alussa Jukurit näytti jälleen kotijoukkueelle kaapin paikan, sillä hyökkäysalueen pyörityksen päätteeksi Jani Forsström laukoi kiekon viivasta kohti maalia, jonka edestä Joonas Kalliola ohjasi kiekon ohi KeuPan maalivahti Antti Karjalaisen.

Ottelun toinen erä oli vierasjoukkueelta tehokas, sillä se iski erässä kolme maalia, johtaen toisella erätauolla jo lukemin 1-4. Toisessa erässä verkkoja heiluttivat Kalliolan lisäksi Iivo Hokkanen, joka laittoi kiekon verkkoon rangaistuslaukauksesta ja Niko Laakkonen siirretyn rangaistuksen aikana.

Kolmannessa erässä nähtiin jo hieman tunteiden kuumenemistakin, mutta lopulta joukkueet taistelivat vain pelikellon loppuun. Jukureiden viidennen maalin neljä minuuttia ennen päätössummerin soittoa viimeisteli Anthony Guttig.

Neljäs kohtaaminen päättyi lukemiin 1-5 ja näin ollen Jukurit voittaa KeuPan ottelusarjassa suoraan 4-0 maalierolla 22-2 ja matkaa maanantaina alkaviin Mestiksen välieriin neljän parhaan joukkoon. Katso neljännen puolivälieräkamppailu tilastot täältä.

- Pelattiin miehekäs ja jämäkkä ottelusarja KeuPaa vastaan. Neljä kohtaamista, joissa kasvettiin eteenpäin. Siihen pitää olla tyytyväinen, kuitenkin laskettiin vastustajallekin vain kaksi maalia. Nyt huilataan ja palautellaan kunnolla, minkä jälkeen alkaa keskittyminen seuraavaan ottelusarjaan. Tästä se matka jatkuu, Jukurikapteeni Juuso Akkanen hymyili viimeisen puolivälieräottelun jälkeen.

Ottelusarjan tulokset:
11.3.2015 Jukurit - KeuPa HT 3-0
13.3.2015 KeuPa HT - Jukurit 0-5
14.3.2015 Jukurit - KeuPa HT 9-1
16.3.2015 KeuPa HT - Jukurit 1-5

JUKURIT KIITTÄÄ KEUPAA KULUNEESTA KAUDESTA!

Mestis Playoff 2015 muut puolivälieräottelut ja sulkeissa voitot (neljällä voitolla välieriin):

SaPKo - KooKoo 0-5 (2-2)

LeKi - TUTO Hockey 5-2 (3-1)

JYP-Akatemia - Hokki 2-3 JA (1-3)

Jukureiden välierävastustaja selviää vasta myöhemmin, koska muut ottelut ratkeavat keskiviikkona, perjantaina tai viimeistään lauantaina (paitsi JYP-Akatemia - Hokki 6. puolivälierä jo torstaina). Tiedossa on ainoastaan, että välierien vastustaja ei voi olla KooKoo eikä TUTO Hockey.

Jukureiden ensimmäinen välieräottelu pelataan viikon päästä maanantaina, 23.3. klo 18.30 Kalevankankaan jäähallissa, tervetuloa! Välierävastustajasta ja lipunmyynnistä tiedotetaan myöhemmin muun muassa Jukureiden sosiaalisessa mediassa, joten olethan kuulolla!