RAPORTTI: Jukurit ei ollut ystävällinen isäntä ystävänpäiväottelussa

Jukurit kohtasi viikon kolmannessa ottelussaan TUTO Hockeyn Kalevankankaalla ystävänpäivän merkeissä. Vajaamiehisenä matkassa ollut TUTO ei lopulta kestänyt kotijoukkueen kyydissä.

Miikka Männikkö (0+4) pelasi onnistuneen illan TUTOa vastaan.
Kuva: Petri Lyytikäinen

Kotijoukkue määräsi kaapin paikan jo ottelun avauserässä, kun se tykitti kahteentoista minuuttiin kaksi maalia ja TUTOn valmennusjohto reagoi tilanteeseen vaihtamalla maalivahtia, Kimmo Meriläinen sai väistyä ja tolppien väliin luisteli Kaapo Kähkönen.

Jukureiden ensimmäinen maali syntyi kahdeksan peliminuutin jälkeen, kun Oula Palve ei erehtynyt Miikka Männikön poikittaissyötöstä. Männikkö teki pohjatyön myös Jukureiden toiseen maaliin, kun Jaakko Turtiainen ujutti kiekon etukulmasta TUTOn maaliin.

Ensimmäisessä erässä nähtiin myös vaarallinen tilanne, kun TUTOn hyökkääjä Rasmus Kulmala joutui paikattavaksi pukukopin puolelle.

Toinen erä sai vauhdikkaan alun, kun yhdeksän sekunnin jälkeen Jukurit pääsi ylivoimalle ja Santeri Lukka laukoi kiekon Kähkösen längeistä sisään ja tilanne oli jo 3-0. TUTO pääsi peliin paremmin mukaan toisen erän edetessä ja tästä osoituksena kentälle palanneen Kulmalan iskemä 3-1 -kavennusmaali.

Ottelun viimeisen erän alkuun Topi Taavitsainen pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta tilanteesta ei maaliverkko heilunut. Ottelun toinen ikävännäköinen tilanne kohdattiin kolmannen erän alussa, kun Santeri Lukka sai kiekon pahasti kasvoihinsa, eikä enää palannut jäälle.

TUTOn otteet piristyivät hieman ottelun edetessä, mutta loppulukemiksi kirjattiin 4-1. Jukureiden neljännen maalin iski läpiajosta tyhjään maaliin Nestori Lähde. Koko Jukureiden joukkue saa kunniamaininnan hienosta taistelusta, mutta katsojien silmiin osui erityisesti jokaiseen maaliin syötön antanut Miikka Männikkö.

Jukureiden ja sarjajohtaja KooKoon välinen piste-ero on nyt vain kaksi pistettä ja joukkueet kohtaavat seuraavaksi ensi keskiviikkona Kouvolassa Mestiksen kärkikamppailun merkeissä. Nouseeko Jukurit sarjajohtoon vai vetääkö KooKoo pidemmän korren? Se selviää ensi keskiviikkona. Jukureiden faniryhmä SarvisClub järjestää fanimatkan Kouvolaan, joten lähde sinäkin kannustamaan sarvipäät voittoon! Matkasta saat lisätietoja täältä.