RAPORTTI: Jukurit aloitti vuodenvaihteen juhlinnan maalikarkeloilla

Jukurit onnistui päättämään vuoden voitokkaasti.Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo
Jukurit oli Jaakko Turtiaisen sanoin ”kuluttanut kinkut ja glögit” pois jo maanantaina ja otti maistuvan 15:nnen peräkkäisen voiton tililleen, kun SaPKo kaatui maalikarkeloissa lukemin 9-4.

Ottelua oli ehtinyt vanheta vain 40 sekuntia, kun yli 2000-päinen yleisö sai tuulettaa kotijoukkueen illan ensimmäistä maalia. Jaakko Turtiainen iski kiekon savonlinnalaisten verkkoon keskeltä Joonas Sammalmaan hyvästä syötöstä.

Kahden peliminuutin jälkeen Jukureille tarjoutui ylivoimaa ja joukkue laittoi SaPKon ahtaalle. Roope Ranta nakutti kotijoukkueen johdoksi 2-0 maalin kulmalta.

Toiseen erään siirryttiin tasaisemmissa merkeissä, vaikka ottelun edetessä Jukurit meni menojaan. Toisen erän alkuun Oula Palve pääsi läpiajoon, josta joukkueensa kultakypärä ei erehtynyt maalinteossa.

Kaksi minuuttia 3-0 maalista Jaakko Turtiainen – Oula Palve – Joonas Sammalmaa -ketjun toimivuus todettiin uudelleen, kun Turtiainen viimeisteli illan toisella osumallaan Jukurit jo 4-0 - johtoon.

SaPKon vastuuvalmentaja Pasi Räsänen yritti herätellä omiaan vaihtamalla maalivahtia Jukureiden neljännen osuman jälkeen, mutta ottelun aloittanut Antti Leskinen eikä maaliin vaihdettu Olli Kälkäjä onnistunut pysäyttämään viikinkilaumaa.

Illan yksi tähdistä, Roope Ranta, pääsi ajamaan vieraiden maalille alle minuutti maalivahdin vaihdon jälkeen ja laittoi pelivälineen verkkoon ennen kuin Kälkäjä oli torjunut kertaakaan.

Taululla loisti 6-0 lukemat jo ennen ottelun puoltaväliä, kun Teemu Suhonen avasi illan maalitilinsä laukomalla kumilätkän keskeltä sisään.

Jukureiden vauhdikkaan alun jälkeen SaPKo yritti kaivaa vielä uutta vaihdetta silmään. Taistelu tuotti tulosta toisessa erässä Tomi Wileniuksen toimesta. Hyökkääjä onnistui yllättämään Jukureiden maalilla torjuneen Mika Norjan laittamalla kiekon verkon ylänurkkaan ja lukemat olivat 6-1.

Toisella kaksikymmenminuuttisella nähtiin vielä yksi maali, kun ylivoimalla Teemu Henritius onnistui laukauksessaan ja kolmanteen erään siirryttiin lukemissa 7-1.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä peräti viisi maalia – molemmissa päissä kenttää, SaPKon voittaen erän 2-3.

Huikean ottelun pelannut ja kauden toisen kypärätemppunsa iskenyt Roope Ranta vei kolmannessa erässä kotijoukkueen 8-1 -johtoon ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin viimeisteli illan neljännen osumansa – lukemien ollessa jo 9-1.

Jukurit ei malttanut pelata tarkasti loppuun asti ja kapteeni Marko Kauppisen sanoin ”mopo karkasi hetkeksi käsistä” SaPKon kaunistellen lukemia vielä kolmesti.

9-2 -lukemat viimeisteli ylivoimalla Julius Valtonen, 9-3:een pelin vei vieraiden kultakypärä Janne Kumpulainen ja illan viimeisen osuman taiteili ylivoimalla Teemu Lämsä.

− Ottelun loppu kyllä opetti meitä, ettei kannata alkaa löysin rantein pelaamaan tuollaista joukkuetta vastaan missään vaiheessa. Tyytyväinen olen otteluun ja nöyrä kiitos joukkueelle, että olivat valmistautuneet hyvin, Antti Pennasta tänään tuurannut Timo Turunen kommentoi ottelun jälkeen.