RAPORTTI: Jukureille kolmen pisteen ilta ja sarjan piikkipaikka

Jukureiden voittoputki sai jatkoa, kun joukkue saalisti kolme pistettä keskiviikkona Kiekko-Vantaalta ja samalla karsi Hokin sarjajohdon umpeen.

Jukurit tuuletti illan kolmatta osumaansa.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Viihdyttävän ja fyysisen kiekkoillan maalihanat avattiin toden teolla jo ensimmäisessä erässä, jossa nähtiin kaikkiaan neljä osumaa.

Kiekko-Vantaalle tarjoutui illan ensimmäinen erikoistilanne ylivoiman merkeissä reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Jukureiden Atte Mäkinen komennettiin jäähylle. Vieraiden ylivoima ei alkuun kuitenkaan tuottanut tulosta ja pian soi verkot omassa päässä. Joonas Sammalmaa karvasi ylhäältä ja riisti kiekon Lasse Raitaselta aivan lohipaitojen maalin edessä iskien alivoimalla taululle lukemat 1-0. Vain puoli minuuttia myöhemmin vierasjoukkue tasoitti lukemat ylivoimalla Lasse Uusivirran osumalla.

Vielä ennen erätaukosummerin soittoa nähtiin kaksi osumaa. Ajassa 16:12 Teemu Turunen survoi kiekon Kiekko-Vantaan verkkoon aivan maalin edustalta ja Jere Laine tasoitti lukemat 2-2:een yllättäessään Jukuri-vahti Mika Norjan.

Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen toinen kaksikymmenminuuttinen olikin sitten Jukureiden. Painetta ja paikkoja hyökkäyspäässä riitti. Lukemat 3-2 viimeisteli maalin edustalta Teemu Henritius, joka ohjasi koko ottelun hyvin pelanneen Teemu Suhosen siniviivalaukauksen Kiekko-Vantaan maaliin. Jukureiden neljännestä osumasta vastasi kultakypärä Oula Palve.

Vierasjoukkue taisteli vielä kovasti vastaan kolmannessa erässä ja 300:nnen Mestiksen runkosarjaottelun pelannut Kiekko-Vantaan hyökkääjä Pekka Niemimaa iski päätöslukemiksi 4-3.

– Vastustaja oli tänään sitkeä ja pysyi vahvasti ja pitkään tuloksessa kiinni. Olen ihan tyytyväinen meidän peliin, tänään oli tasaisuutta. Olimme pelissä hieman edellä ja voitto ansaittiin, vastuuvalmentaja Antti Pennanen kertasi ottelun kulkua lehdistötilaisuudessa.

Ottelun päätöslukemilla 4-3 Jukureiden voittoputki kasvoi jo 11 ottelun mittaiseksi ja kolmen pisteen voitolla Jukurit nousee Mestiksen sarjataulukon piikkipaikalle.