RAPORTTI: Jukureille kaksi pistettä kärkikamppailusta!

Runkosarjan kärkikamppailu pelattiin lauantaina Kouvolan jäähallissa, jossa Jukureiden haastajana ja illan isäntänä pelasi KooKoo. Jännittävien vaiheiden jälkeen ottelu päättyi jatkoajalla Jukureiden juhliin lukemin 2-3.

Jukureiden ja KooKoon välinen kamppailu tarjosi jälleen roimasti viihdettä katsojille. Kuva: Petri Lyytikäinen

Ensimmäinen erä alkoi molempien joukkueiden osalta jännittyneissä tunnelmissa, mutta alusta asti oli selvää, että tunnetta ei tule ottelusta puuttumaan. Molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Jukurit siirtyi kuitenkin maalin johtoon ylivoimalla, kun Miikka Männikkö syötti Oula Palvelle, joka laittoi kiekon KooKoo -maaliin Frederic Cloutierin mailan kautta. Maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Iivo Hokkanen.

Ottelun toinen kaksikymmenminuuttinen alkoi kotijoukkueen heiluttaessa tahtipuikkoja, sillä Teemu Rinkinen tasoitti lukemat 1-1:een vain reilun minuutin pelin jälkeen. Molempien joukkueiden pelaaminen oli huolellista ja tarkkaa, eikä hätiköintejä nähty.

Kolmas erä noudatti täysin kahta edellistä. Mestis-otteluissa sattuu ja tapahtuu, niin Kouvolassakin. Ensin pelaajia kaatui kuin keiloja ja sen jälkeen KooKoon maalivahdin piilolinssit tippuivat ja peli oli pitkään seis, ennen kuin Cloutierille saatiin uudet piilolinssit silmiin. Myöhemmin KooKoo oli mennä johtoon kiekon käydessä Jukureiden maaliviivalla, mutta Ronan Quemener nappasi pelivälineen viimehetkellä.

Hieman erän puolivälin jälkeen jännitysnäytelmässä KooKoon ensimmäisen maalin viimeistellyt Teemu Rinkinen räjäytti kotiyleisön viemällä joukkueen maalin johtoon. Neljä minuuttia myöhemmin keltapaidat saivat juhlia, kun 2-2 tasoituslukemat viimeisteli hienolla viivalaukauksella Santeri Lukka.

Tasatilanteen myötä KooKoon ja Jukureiden välisessä kamppailussa mentiin jatkoajalle, mikä ei varmastikaan tullut yllätyksenä katsojille.

Myös jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta Jukureille tarjoutui tilaisuus, kun KooKoon Joni Nikko luisteli lämmittämään jäähypenkkiä vain reilu minuutti ennen jatkoajan päättymistä. Tähän vaiheeseen Jukurit nappasi aikalisän ja punoi juonia ylivoimaa varten.

Jukurit ehti pelata ylivoimaa 32 sekuntia, kun kultakypärä Oula Palve viimeisteli voittolukemiksi 2-3. Näin ollen ottelun kaksi pistettä matkaa Jukureiden mukaan Mikkeliin ja joukkueiden välinen ero kärkikahinoissa on kaksi pistettä.

Jukureilla on runkosarjaa jäljellä vain kaksi ottelua. Molemmat ottelut joukkue pelaa kotihallissa ensi viikolla. Keskiviikkona Kalevankankaalla vierailee JYP-Akatemia ja lauantaina Kiekko-Vantaa.