RAPORTTI: Jukureille Etelä-Savon herruus

Jukurit palasi voittokantaan lauantaina, kun joukkue voitti kotihallissaan vajaamiehisen SaPKon Savonlinnasta lukemin 5-0.

Jukurit voitti SaPKon lukemin 5-0.
Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukureiden ja SaPKon välinen ottelu oli ennakkoon rankattu mielenkiintoiseksi paikallisväännöksi, mutta lopputulos puhuu täysin muuta. Jukurit pelasi yhden kauden parhaimmista otteluistaan pitäen Savonlinnalaisen pässilauman nollilla kauden kahdeksannessa kohtaamisessa.

Ottelun ensimmäinen erä taputeltiin molempien joukkueiden osalta tasaiseen tahtiin, eikä erässä päästy seuraamaan kuin jäähyminuutteja.

Toisen erän vahva pelaaminen antoi Jukureille lisää energiaa ja pian kiekko löysi tiensä SaPKon maalilla torjuneen Antti Leskisen taakse Timo Hiltusen lavasta. Pian Jukurit vahvisti asemiaan ja huudatti kotiyleisöä, kun Santeri Lukka kirjautti osuman omiin nimiinsä – maali toki tarkistettiin videolta, mutta hyväksyttiin tarkistuksen jälkeen. Toisessa erässä nähtiin myös hieno Nestori Lähteen alivoimalla saatu rangaistuslaukaus, eikä Lähde epäonnistunut suorituksessaan, vaan laukoi kiekon itsevarmasti SaPKon verkkoon.

Kolmas erä oli Jukureiden voiton varmistelua, mutta nähtiin jäällä Jukureilta tarkkaa puolustuspelaamista johtoasemassa. Kolmatta erää oli ehtinyt vanheta vain 34 sekuntia, kun oli Miikka Männikön vuoro onnistua maalinteossa ja lukemat olivat taululla jo 4-0. Jukureiden viidennen maalin viimeisteli Jani Savolainen hienon kuvion päätteeksi.

Jukureiden maalivahti Ronan Quemener sivuaa koko sarjan nollapeliennätystä yhdeksällä nollapelin ottelullaan. Yhdeksän ottelun mittainen nollapeliennätys oli kaudella 2004–2015 Jukureiden maalivahti Mikko Strömbergillä. Jukureiden maalilla ei vilskettä ollut, sillä Quemener merkkautti nollapelin lisäksi itselleen vain kahdeksan torjuntaa koko ottelun aikana.

- Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Jukureiden pääkäskyttäjä Antti Pennanen kiitteli joukkuetta ottelun jälkeen.

Jukurit pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona Kalevankankaalla, jolloin vastassa on perjantaina Jukurit kauden ensimmäisen kerran kaatanut LeKi. Ottelu alkaa klo 18.30, tervetuloa!