RAPORTTI: Jukureille ensimmäinen kiinnitys

Mestiksen ensimmäinen finaaliottelu pelattiin Kalevankankaalla vauhdikkaissa ja odottavissa tunnelmissa. Kuuman ottelun voittajaksi selvisi Jukurit lukemin 2-1.

Jukurit ja KooKoo taistelivat finaalien ensimmäisestä ottelupallosta.
Kuva: Petri Lyytikäinen

Ensimmäisessä erässä molemmilta joukkueilta nähtiin todella vauhdikasta ja taistelevaa jääkiekkoa, joskin kotijoukkue oli hieman liukkaammalla luistimella liikenteessä. Kotijoukkueen vaarallisimmista tilanteista vastasivat Jaakko Turtiainen ja Oula Palve.

Toinen erä alkoi noudattaen edellisen erän kanssa samaa kaavaa. Finaalien maalitilin toisessa erässä avasi Santeri Lukka komealla viivavedollaan, joka upposi ylivoimalla ohi Frédéric Cloutierin.

Toisessa erässä taistelutahtoinen Nestori Lähde nappasi jäähyn, mutta kuittasi tekonsa iskemällä kotijoukkueen 2-0 -johtoon vain hetki kaksiminuuttisensa jälkeen.

Jukurit taisteli ja luisteli kovaa kaksi erää, mutta KooKoo nousi kolmannessa erässä maalin päähän Ossi Ikosen ylivoimamaalilla. Jännitysnäytelmää riitti loppuun asti, sillä KooKoo painoi kovaa Jukureiden päälle. Vain reilut puolitoista minuuttia ennen päätössummerin soittoa Jukurit nappasi jäähyn ja KooKoolle tarjoutui oiva paikka iskeä taululle tasoitusmaali.

Ottelussa ei kuitenkaan enempää maaleja nähty, joten finaalien ensimmäinen kiinnitys merkitään Jukureille. Jukurit jatkaa pudotuspelitaivaltaan tappioitta.

- Lähdettiin hyvin liikenteeseen ja toteutettiin sitä meidän pelisuunnitelmaa. Onnistuttiin alussa hyvin, mutta mitä pidemmälle ilta meni, sitä enemmän KooKoo hallitsi. Tästä lähdetään kohti toista peliä, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi ottelutapahtumien kulkua.

Joukkueiden tunteet kuumenivat lopussa ja tanssipareja nähtiin useita. Lopuksi käytöskymppejä jaettiin kaksi molemmille joukkueille. Kaikki tilastomerkinnät löydät täältä.

Mestiksen finaalit jatkuvat perjantaina Kouvolan Sumulaaksossa klo 18.30 ja Jukurit SarvisClub järjestää otteluun fanimatkan, tervetuloa mukaan!

Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Mestiksen finaalien ottelutahti:

Ti 7.4. klo 18.30 Jukurit – KooKoo 2-1

Pe 10.4. klo 18.30 KooKoo – Jukurit
(Jukurit SarvisClub järjestää otteluun fanimatkan, tervetuloa mukaan! Lisätietoja täältä.)