RAPORTTI: Jukureiden momentum ratkaisi ensimmäisen kohtaamisen

Jukureiden ja KeuPa HT:n ensimmäinen puolivälieräottelu Kalevankankaalla noudatti samaa kaavaa kuin joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset. Tälläkin kertaa kotijoukkue nappasi voiton, lukemin 3-0.

Momentum oli tänään Jukureiden.
Kuva: Petri Lyytikäinen

Tämän puolivälieräparin ensimmäisen erän pelaaminen oli tunnustelua molempien joukkueiden osalta. Erässä nähtiin muutama vaarallinen tilanne molemmissa päissä kenttää, mutta tilastoihin kirjattiin vain maalivahdeille torjuntoja ja KeuPalle kaksi jäähyä. Erätaukosummerin soidessa tunteet hieman kuumenivat ja Jaakko Turtiainen sai kakkosen väkivaltaisuudesta. Toiseen erään Jukurit lähti siis alivoimalla.

Toisen erän alku oli täysin KeuPan, ennen kuin Jukurit sai onnistumisen pitkä pyörityksen päätteeksi. Kuivan kautensa päättänyt Niko Laakkonen laittoi KeuPan maalivahti Antti Karjalaisen torjuman paluukiekon punaviivan oikealle puolelle ja tämän jälkeen momentum oli kotijoukkueen. Jukureiden ensimmäiseen maaliin syöttöpinnat kirjattiin Roy Pihlströmille ja Iivo Hokkaselle.

Laakkosen maalin jälkeen "Taikuri" Hokkanen ilmoitti olevansa kevään pelimiehiä, sillä hän kikkaili kiekon upeasti Miikka Männikölle, joka laukoi kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Männikkö taiteili syötön Oula Palvelle, joka vei kotijoukkueen 3-0 -johtoon, vaikka horjahti jään pintaan laukaisun aikana.

Kolmas erä oli ottelun tasaisinta vääntöä, eikä siinäkään erikoisuuksia nähty. Pariin otteeseen katsojat näkivät maalinedustapaineja, mutta muutoin erä oli minuuttien pelaamista pelikellosta pois. Päätössummerin soidessa Jukurit nappasi ensimmäisen kiinnityksen tästä puolivälieräparista.

- Maalit helpottivat meidän henkistä tilaa, mutta ei me voida olla tyytyväisiä tähän suoritukseen. Otettiin tänään momentumista kaikki irti ja hyvä näin, tulokseen olen tyytyväinen, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi ottelun jälkeen.

Puolivälieräparin ensimmäinen voitto meni siis Jukureille ja seuraava joukkueiden välinen kohtaaminen pelataan perjantaina Keuruulla klo 18.30. Jukurit SarvisClub järjestää otteluun fanimatkan, jonne kaikki ovat tervetulleita!

Jukureiden seuraava kotiottelu pelataan lauantaina klo 17.00 Kalevankankaalla, kun KeuPa kohdataan kolmannen kerran. Tervetuloa!

Mestis Playoff 2015 muut puolivälieräottelut ja sulkeissa voitot (neljällä voitolla välieriin):

KooKoo - SaPKo 4-2 (1-0)

TUTO Hockey - LeKi 1-3 (0-1)

Hokki - JYP-Akatemia 3-0 (1-0)