RAPORTTI: Jukureiden kakkoskenttä kapellimestarina ensimmäisessä välierävoitossa

Jukurit sai välierien ensimmäiseen otteluun salama-alun. Joukkueen kakkoskenttä oli punonut juonia Hokkia vastaan ja tehtaili kaikki Jukureiden neljä maalia, joukkueen voittaessa 4-1.

Jukurit juhli ensimmäistä välierävoittoa.
Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit sai ensimmäiseen välieräotteluun salama-alun, sillä ottelua oli ehtinyt vanheta vain 48 sekuntia, kun Joonas Kalliola iski kotijoukkueen illan ensimmäisen osuman nopealla laukauksellaan. Pohjatyön Jukureiden välierien avausmaaliin teki Kalliolan ketjukaveri Mika Kujanpää.

Hokki piristyi Jukureiden alun rynnistyksen jälkeen ja erityisesti vieraiden 1. kenttä sai aikaiseksi vaarallisia tilanteita Jukureiden päädyssä. Jukureiden maalilla Ronan Quemener oli kuitenkin mies paikallaan ja piti kotijoukkueen maalin puhtaana ensimmäisessä erässä.

Jukureiden 2. ketju (Anthony Guttig, Mika Kujanpää, Joonas Kalliola) jatkoi erän loppuun asti täydellä höyryllä, eikä Kalliola erehtynyt laittamasta kiekkoa toistamiseen ohi Hokki-maalivahti Antti Lehtosen. Jukureiden toisen maalin syöttäjä Guttig löysi hienosti maalin eteen yksin jääneen Kalliolan, joka kiitti namupassista maalisummeria soittamalla.

- Pidemmän tauon jälkeen mietin sitä, miten pelaajat otteluun tulevat. Heille kuitenkin iso kiitos siitä, miten otteluun valmistautuivat, päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi ottelun alkua.

Toinen erä oli jo tunteikasta välieräkamppailua ja taistelupareja löydettiin molemmista päistä kenttää. 3-0 -lukemiin kotijoukkueen johdatti Jukureiden 2. kenttä, maalintekijänä tällä kertaa Guttig.

Hokki ei luovuttanut taistelua, sillä joukkue kavensi ennen toisen erän päättymistä lukemat 3-1:een ylivoimalla. Miikka Pitkänen veti kiekon kohti maalia ja peliväline pomppi Quemenerin suojuksista maaliin.

- Toiseen erään annettiin Hokille mahdollisuus tulla peliin mukaan, mutta onneksi asenne saatiin korjattua, Jukurikapteeni Juuso Akkanen kommentoi ottelun päätyttyä.

Kolmas erä alkoi Jukureiden ylivoimalla, mutta tulosta ylivoimalla syntynyt. Tehoketju Guttig-Kujanpää-Kalliola tehtaili lopulta myös kotijoukkueen neljännen maalin, joka merkittiin Guttigin nimiin. Erän lopussa ei enää maaleja nähty, vaan katseet käännettiin jo kohti seuraavaa ottelua.

- Ihan kaikkeen en ole tänään tyytyväinen. Parannettavaa jäi ja tästä mennään eteenpäin, Pennanen päätti lehdistötilaisuuden.

- Uudella innolla keskiviikkoa kohti, kapteeni Akkanen käänsi katseet kohti tulevaa.

Katso kaikki ottelun tilastot täältä.

Maanantain voiton myötä Jukurit johtaa välieräsarjaa 1-0. Seuraava välieräottelu pelataan keskiviikkona Kajaanissa. Hokki - Jukurit keskiviikkona klo 18.30, ottelu on nähtävillä ilmaiseksi ravintola Päämajassa ja ostettavissa Elisa Viihteeltä.