RAPORTTI JA ENNAKKO: Hokki nappasi voiton jatkoajalla – matka jatkuu jo lauantaina!

Kajaanin Hokki tuli, pelasi ja voitti. Perjantain ottelu ei ihmeellisyyksiä tarjonnut ja jälleen Mikkelissä päästiin seuraamaan uutta 3 vs. 3 -jatkoaikaa.

Teemu Henritius onnistui maalinteossa Hokkia vastaan.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Kajaanin Hokki tuli, pelasi ja voitti. Perjantain ottelu ei ihmeellisyyksiä tarjonnut ja jälleen Mikkelissä päästiin seuraamaan uutta 3 vs. 3 -jatkoaikaa.

Neljännen voiton putkeen napannut kajaanilaisryhmä nappasi 2-3 -voiton jatkoajalla. Hokki saapui Mikkeliin pelaamaan viihdyttävää jääkiekkoa ja puolustamaan hyvin ja sen se illan aikana toteuttikin.

Ensimmäinen erä oli tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta, eikä maalipaikkojen määrällä juhlittu. Illan ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin ajassa 16:11, kun Niklas Näppi ujutti kiekon ylivoimalla Jukurimaalin etuylänurkkaan.

– Huono lähtö meiltä peliin, enkä ole tyytyväinen siihen. 31 kiekonmenetystä on kohtuupaljon, jokainen sen tajuaa. Viivettä oli meidän toiminnassa ja jollain tavalla pysyttiin kuitenkin mukana, Jukurikäskyttäjä Antti Pennanen kommentoi ottelun jälkeen.

Toinen erä sai kotijoukkueen kannalta hyvän alun. Ensimmäisen erän lopulla jäähyn saanut Jaakko Turtiainen vapautui jäähyltä, heitti kiekon Hokin maalille, josta Teemu Henritius survoi kiekon punaviivan yli ja tilanne oli 1-1.

Kalevankankaalaisyleisö pääsi tuulettamaan toistamiseen toisen erän aikana. Joonas Kalliola avasi kauden maalitilinsä näyttävällä rannelaukauksella, joka upposi takaylänurkkaan Hokin maalivahti Antti Lehtosen selän taakse.

Kolmas erä alkoi Jukurien komennossa 2-1 ja Hokki nappasi kolmannen erän ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kolme jäähyä, eikä Jukurit saanut peliä tapettua ylivoimien aikana.

Hieman kolmannen erän puolivälin jälkeen vierasjoukkue painoi kovaa Jukureiden päälle, eikä mennyt aikaakaan, kun Mikael Seppälä laittoi kiekon kotijoukkueen maalivahti Juhana Ahon selän taakse ja lukemat mediakuutiolla olivat tasan 2-2.

– Tauolla käytiin asioita läpi ja toisessa erässä vietiinkin peliä ja oltiin hallitsevampia, mutta kolmannessa ei saatu peliä tapettua.

Kuudenkymmenen peliminuutin jälkeen tilanne oli tasan, joten Mikkelissä pelattiin jälleen uudistunutta jatkoaikaa. Hokin Michal Kristof ratkaisi lopulta voiton Hokille läpiajon päätteeksi.

– Kiva on kuitenkin katsoa sitä, että kumpikaan joukkue ei keskialueella odottele ja pelaa ohjausta, vaan ollaan aktiivisia, Pennanen päätti lehdistötilaisuuden.

Maalit:
16:11 0-1 YV Niklas Näppi (Miska Humaloja, Markus Piispanen)
20:52 1-1 Teemu Henritius (Jaakko Turtiainen, Pentti Nöyränen)
29:58 2-1 Joonas Kalliola (Oula Palve, Marko Kauppinen)
52:27 2-2 Mikael Seppälä (Risto Mattila, Michal Kristof)
61:30 2-3 Michal Kristof (Antti Lehtonen)

Maalivahtien torjunnat:
Jukurit Juhana Aho 5+3+11+0=19
Hokki Antti Lehtonen 7+5+4+1=17

Yleisöä: 1433

Matka jatkuu lauantaina Keuruulla

Jukurit ei jää tappiota suremaan, sillä mikkeliläisryhmä pelaa seuraavan ottelunsa jo lauantaina Keuruulla. Isäntänä toimii KeuPa HT, joka oli viime kaudella kotihallissaan Jukureille hieman haastava vastustaja.

Pelin luonne tulee lauantaina muuttumaan ainakin kaukalon osalta, sillä Keuruun jäähallin kaukalo on pienempi kuin Mikkelissä.

KeuPa on Jukureiden tavoin pelannut runkosarjaa neljän ottelun verran. Näistä otteluista joukkueen tilille on kertynyt yksi voitto ja kolme tappiota. KeuPa on hävinnyt JYP-Akatemialle (4-1), Jokipojille (2-1) ja K-Vantaalle (3-0).

Sarjanousija Kokkolan Hermeksen keuruulaisryhmä sen sijaan kaatoi viimeviikolla lukemin 7-0.

Ottelu alkaa Keuruulla klo 17.00. Ottelu on nähtävissä Elisan FanSeat -palvelusta ja Mikkelissä pelin näyttää myös ravintola Päämaja. Kannustetaan Jukurit voittoon!