RAPORTTI: Hurrikaani pyöritti Jukureita

Ylivoimamaalien täyttämä ilta kääntyi voittolaukauksilla JYP-Akatemian voittoon lukemin 4-3.

Jukureiden illan onnistujiin tappiosta huolimatta kuului Frank Gymer.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Synergia-areenan maalirikkaassa illassa nähtiin toistaan hienompia suorituksia molemmissa kenttäpäädyissä. Hienojen suorituksien lisäksi vauhdikas peli sisälsi myös huolimattomuutta.

Ensimmäisessä erässä nähtiin kaikkiaan kolme ylivoimaosumaa. Ensin maaliverkkoja heilutti Joonas Sammalmaa, joka palasi tyylillä entiseen kotihalliinsa. Maalista syöttöpinnat Marko Kauppiselle ja Frank Gymerille.

Viisi minuuttia illan avausosuman jälkeen kotijoukkue tuli tasoihin Samuel Salosen maalilla.

Aivan ensimmäisen erän loppuun viikinkilauma pääsi kahden miehen ylivoimalle, eikä Gymer epäonnistunut Sammalmaan ja Roope Rannan syötöistä.

Toinen erä alkoi fyysisesti ja kotijoukkue pääsi yllättämään Jukureiden maalilla torjuneen Mika Norjan aivan erän alussa. Aleksi Honka laukoi kiekon vieraiden verkkoon Samuli Vuokniemen loistavasta poikittaissyötöstä.

Ilta jatkui tasaisen vauhdikkaasti, eikä seuraavaa maalia odoteltu pitkään. Koko illan loistavasti pelannut Sammalmaa vei jälleen Jukurit johtoon ja syöttäjinä tällä kertaa myös erinomaisen illan pelannut Gymer ja Pentti Nöyränen.

Kolmanteen erään lähdettiin Jukureiden 2-3 -komennossa. Kotijoukkue kuitenkin painoi hurrikaanin tavoin päälle, eikä Jukurit päässyt helpolla. Loppua kohden joukkue oli ajoittain pinteessä kotijoukkueen vauhdikkaan pelaamisen kanssa.

Joose Antonen onnistui kotiyleisön riemuksi tasoittamaan ottelun 3-3:een ylivoimalla reilut 6 minuuttia erän alun jälkeen.

Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty, joten 3-3 -lukemissa siirryttiin myös jatkoajalle. Jatkoaikakaan ei tuottanut tulosta hyvistä yrityksistä huolimatta ja seuraavaksi vuorossa oli voittolaukauskilpailu.

Sen vei lopulta kotijoukkue ja ottelu päättyi 4-3 -lukemiin Olli Aitolan laukomalla voittomaalilla.

– Peli oli vauhdikas ja fyysinen, pystyttiin luomaan paikkoja. Olisi se voinut kääntyä meillekin, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

Jukurit kiittää myös kaikkia ravintola Päämajan vierasiltaan osallistuneita faneja!