RAPORTTI: Hermes kaatui viikinkilaumaan

Haastavan ja jäähyrikkaan avauserän jälkeen Jukurit nosti tasoaan toiseen ja kolmanteen erään. Vauhdin ja huolellisuuden lisääminen onnistui ja kolme pistettä matkaa Jukureiden mukana Kokkolasta Mikkeliin lukemin 1-4.

Jukurit kaatoi Hermeksen lukemin 1-4.
Kuva: Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Ottelun ensimmäinen erä oli sekava molemmissa päissä kenttää, sillä jäähyminuutteja jaettiin Jukureille 10 ja Hermekselle kuusi. Kotijoukkue onnistui ensimmäisen ylivoimansa aikana luomaan pari vaarallista maalipaikkaa. Janne Kivilahti laittoi kiekon Jukureiden verkkoon Jesse Juntheikin syötöstä kolmen minuutin pelin jälkeen.

Toisen erän alku noudatti ensimmäisen tavoin samaa kaavaa, tällä kertaa Hermeksen kahden jäähyn muodossa. Tämän jälkeen Jukurit lisäsi höyryä koneeseen ja onnistui tasoittamaan ottelun Niko Laakkosen komealla laukauksella ennen ottelun puoliväliä.

Jukurit iski toiseen erään vielä kaksi maalia lisää, onnistujina Jaakko Turtiainen ja Oula Palve. Molemmissa maaleissa syöttöpiste myös Marko Kauppiselle.

Jukureiden kamppailupelaaminen ja aktiivinen liikkuminen palkittiin vielä kolmannessa erässä, sillä loppulukemiksi jääneet 1-4 -numerot viimeisteli Teemu Suhonen tyhjään maaliin alivoimalla.

Näin ollen Hermes kaatuu kotihallissa ja täydet kolme pistettä matkaa Jukureiden mukana Etelä-Savoon. Voiton myötä viikinkilauma nousee sarjassa toiseksi.