RAPORTTI: Hermes ei kyennyt katkaisemaan Jukureiden voittoputkea – kypärätemppulistaan uusi nimi

Jukureiden voittoputki sai jatkoa, kun Hermes kaatui 8-3 pikkujoulupelissä. Ottelussa nähtiin niin tunteiden paloa kuin yksi kypärätemppukin.

Jukurit taisteli voittoon Hermeksestä.
Kuva. Petri Lyytikäinen / Pietu's Photo

Hermes saapui Kalevankankaalle jo toisen kerran tällä kaudella. Ensimmäisestä kohtaamisesta kokkolalaisryhmä poistui voittajina, mutta perjantai-illan ottelun jälkeen vieraiden kotimatka alkoi tappio niskassa.

Hermes pääsi ottelun alkuun yllättämään Jukurit, kun Niklas Appelgren vei ylivoimalla vieraat maalin johtoon viiden peliminuutin jälkeen.

Jukurit ei kuitenkaan jäänyt vieraiden johtomaalista huolimatta telineisiin, vaan laittoi uutta vaihdetta silmään ja tuli rinnalle ja ohi. 1-1 -tasoituksessa maalinedustahässäkän päätteeksi kumilätkä löytyi Hermeksen maalista Jaakko Turtiaisen toimesta. Turtiainen oli kapellimestarina myös 2-1 -maalissa, jossa hyökkääjä viimeisteli maalin Joonas Sammalmaan upeasta poikittaissyötöstä.

Hermes kiri rinnalle vielä ensimmäisen erän lopulla. Ylivoimalla Robin Salo yllätti Jukureiden maalilla torjuneen Mika Norjan ja toiseen erään siirryttiin tasatilanteessa 2-2.

Toinen erä alkoi hieman seesteisemmin, vaikka molemmat joukkueet hakivat maalintekosektoria ahkerasti. Jukurit vei uudelleen johtoon kauden ensimmäisellä osumallaan Jarno Pavén, joka näytti jo hyökkäykseen tultaessa maalintekotahtonsa.

Kotijoukkueelle tarjoutui mahdollisuus lisätä johtoaan, kun Hermeksen Joonas Huoviselle vihellettiin korkeasta mailasta 5+20. Jukurit ei jättänyt tätä paikkaa käyttämättä osuen viiden minuutin ylivoimalla kahdesti. Ensin Roope Ranta laittoi verkot heilumaan ja reilu minuutti myöhemmin oli Teemu Turusen vuoro onnistua kahden nimikollegansa avustuksella, sillä Teemu Henritius ja Teemu Suhonen saivat syöttöpisteet tuohon maaliin.

Lukemissa 5-2 Hermes vaihtoi maalilleen Joonas Kuuselan tilalle Denis Godlan.

Vieraiden peli-ilme piristyikin hieman maalivahdin vaihdon myötä ja joukkue sai illan kolmannen onnistumisensa, kun Niklas Appelgren viimeisteli vieraiden 5-3 -kavennuksen.

Kolmas erä olikin sitten täysin Jukureiden. Viikinkiryhmän murhaava maalintekotahti jatkui kypärätempun tehneen Roope Rannan toimesta. Kuumalla mailalla koko illan pelannut Ranta iski kymmeneen minuuttiin kolme maalia ja kaksinkertaisti koko kauden maalisaldonsa.

– Meiltä nousujohteinen peli ja kolmas oli hyvää. 7-3 -tilanteessa vielä Palven johdolla peitetään laukauksia, mikä viestii jostain isommasta. Hienoa, että meidän neljän maalin mies (Ranta) sai tänään neljä osumaa. Ja 300. Mestiksen runkosarjaottelunsa tänään pelannut Laakkonen – hänen matkansa tähän pisteeseen ei ole ollut kaikkein helpoin, Jukureiden vastuuvalmentaja Antti Pennanen kiitteli luotsaamaansa joukkuetta lehdistötilaisuudessa.

Jukurit voittaa 8-3 ja joukkueen voittoputki on nyt 12 ottelun mittainen.