Pitkän kaavan mukaan, mutta voitto kuitenkin

Jukurien ja JYP-akatemian kohtaaminen päätyi aina voittolaukauskilpailuun saakka, jonka jälkeen kotijoukkue vei ottelun lukemin 3-2.

Jesse Juntheikki nousi ottelun ratkaisijaksi voittolaukauskilpailussa. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurien ja JYP-akatemian kohtaaminen päätyi aina voittolaukauskilpailuun saakka, jonka jälkeen kotijoukkue vei ottelun lukemin 3-2. Ottelun ratkaisijaksi nousi Jesse Juntheikki, joka onnistui rankeilta kahdesti.

Ottelun varsinaisella peliajalla Jukurien molemmat maalit nähtiin toisen erän aikana. Avauserässä Akatemia siirtyi onnekkaasti johtoon, kun kiekko lipsahti jukurihyökkääjältä kultakypärä Oula Palven lapaan ja hän toimitti kiekon hienosti pelanneen Tadeas Galanskyn selän taakse. Jukurit tasoitti toisessa erässä 1-1 Pentti Nöyräsen ohjatessa Iivo Hokkasen vedon maaliin.

-Siinä nähtiin Penalta maailmanluokan maalineduspelaamista, katsomossa alaraajavamman vuoksi istunut Toni Hyvärinen kommentoi maalia.

Jyväskyläläiset siirtyivät nopeasti johtoon Matias Myttysen ylivoimamaalilla. Jukurit kuittasi ottelun tasoihin ennen toisen erän päättymistä. Juuso Akkanen toimitti kiekon maalin Iivo Hokkasen ja Janne Väyrysen esityöstä. Maalitonta kolmatta erää seurasi maaliton jatkoaika.

Jukurien valmennusvastuuta kantava Timo Turunen oli ottelun jälkeen huojentunut ja kiitteli auliisti omiaan.

-Täytyy kiittää pelaajia, tämä oli pelaajien peli. Ei mitään letkeetä juttua, mutta  kahteen pisteeseen täytyy olla tässä tilanteessa tyytyväinen.

Jukureilla oli omat hetkensä ratkaista ottelu, vaikka varsinaisella peliajalla.

-Muutaman irtokiekon olisi voinut laittaa sisään, Turunen harmitteli.

Ratkaisija Juntheikin lisäksi valmentaja kiitteli puolustajana pelanneen Patrik Lostedtin otteita.

-Pate pelasi liekeissä. Iso kiitos, että ottaa uuden roolin noin vain.

Jukurit juhlistaa itsenäisyyspäivää matkustamalla perjantaina Turkuun. Kupittaalla vastaan asettuu sarjajohtaja TuTo Hockey.