Pisteputkelle pysäyttäjä paikalliskamppailussa

Jukurit matkasi perjantai-iltana Savonlinnan Talvisaloon mittelemään Etelä-Savon herruudesta. Kotijoukkue SaPKo aloitti ottelun kovaa ja vei pisteet ansaitusti lukemin 4-1 katkaisten Jukureiden kymmenen ottelun voittoputken.

Anthony Guttig ei onnistunut perjantain vierasottelussa. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukureiden ottelu Talvisalossa ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä kotijoukkue meni 1-0 -johtoon jo viidennellä peliminuutilla, kun Miiko Hintz laukoi kiekon maaliin Kai Lehtisen ja Joonas Toivasen syötöstä.

Vierasjoukkue yritti piristyä, mutta kuravettä satoi lisää Jukureiden niskaan, kun vaihtoaitioiden tuntumassa tapahtuneessa pelitilanteessa SaPKon Mikko Nuutinen ja Jukureiden Anthony Guttig huitoivat mailoilla toisiaan. Nuutinen kärsi tästä tilanteesta kahden minuutin jäähyn ja Guttigille vihellettiin 5+20.

- Yksittäisten pelaajien rangaistuksia en kommentoi, mutta kyllähän rangaistukset aina sekoittavat hieman pakkaa, kommentoi jukurikäskyttäjä Antti Pennanen.

Toista erää oli ehtinyt vanheta vain puolitoista minuuttia, kun Jukurimaalilla torjunut Tadeas Galanský löysi kiekon uudelleen selkänsä takaa. Joonas Hyttinen vei kotijoukkueen 2-0 -johtoon ylivoimalla Miiko Hintzin ja Teemu Suhosen esityöstä jukureiden Teemu Turusen istuessa Guttigin vitosta.

Ottelu tasaantui kolmannessa erässä ja heti erän alkuun Riku Pitkänen iski ylivoimalla Jukureiden illan ainokaiseksi jääneen maalin. Syöttäjiksi merkittiin Timo Hiltunen ja Teemu Turunen.

Paineen siirtyessä kotijoukkueen päätyyn SaPKon valmentaja Janne Sinkkonen reagoi ottamalla aikalisän ja neljän minuutta tuon tauon jälkeen SaPKon maalilaulu soi jo kolmannen kerran, tällä kertaa asialla oli Juuso Forsström ja syöttäjinä Miika Roine ja Mikko Nuutinen.

Ennen loppusummerin soittoa Juuso Forsström kaunisteli vielä omia tehojaan että SaPKon maalitilastoa laukomalla kiekon Jukureiden tyhjään maaliin. Näin loppunumeroiksi kirjattiin lukemat 4-1.

- Tasainen ottelu oli ja meilläkin 51 laukausta, mutta oikea joukkue voitti. Siitä SaPKolle onnittelut, kommentoi Pennanen ottelun päätyttyä.

- Olen pettynyt siihen, että kaikki meidän pelaajat eivät olleet valmiita tämän illan vaatimustasoon ja se näkyi kentällä. Valmistautumisella kun on niin iso merkitys.

Jukureiden runkosarja jatkuu jo lauantaina kotihallissa

Jukurit kohtaa lauantaina Kalevankankaalla sarjassa viidentenä majailevan Kiekko-Vantaan ja pelaa samalla jo kolmannen ottelun neljän päivän sisään.

- Huominen kotiottelu on meille fyysinen testi. Jos haluaa pelata menestyvää kiekkoa, on pystyttävä pelaamaan kovaan tahtiin, Pennanen käänsi katseet jo kohti huomista.

Lauantain ottelu on joukkueiden toinen kohtaaminen, edellisen syyskuun lopulla pelatun ottelun Jukurit voitti Tikkurilassa lukemin 2-6.

K-Vantaan joukkue on täynnä taitavia pelaajia ja joukkue on Jukurikatsojillekin mielenkiintoinen, sillä lohipaitojen pelaajalistalta löytyvät muun muassa ex-Jukurit Jesse Juntheikki ja Joel Lehtinen.

Ottelun kokoonpanot selviävät lauantaiaamuna, mutta vierailta pois on ainakin pitkäaikaispotilas Juntheikki ja Noora Räty ei vielä debytoi Mestiksen runkosarjassa.

Millaisella kokoonpanolla kotijoukkue tulee lauantain otteluun? Löytävätkö sarvipäät uudenlaisen peli-ilmeen kotihallissa? Se selviää Kalevankankaalla klo 17.00. Huomioithan, että lauantain ottelussa on voimassa Jukureiden uudet lippuhinnat. Myös Nuorisokatsomon avajaisia vietetään Kiekko-Vantaa