Pisteet ratkaistiin jälleen voittolaukauksilla

Jukureiden ja KooKoon kohtaamisessa oli jännitysnäytelmää kerrakseen. Molemmat joukkueet taistelivat ja tälläkin kertaa voittajaa haettiin kauden ensimmäisen kohtaamisen tavoin vasta voittolaukauksilla, joilla KooKoo oli parempi lukemin 5-4.

Jukurit ja KooKoo väänsi pisteistä loppuun asti perjantaina Kouvolassa.
Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukureiden ja KooKoon kohtaamisessa oli jännitysnäytelmää kerrakseen. Molemmat joukkueet taistelivat ja tälläkin kertaa voittajaa haettiin kauden ensimmäisen kohtaamisen tavoin vasta voittolaukauksilla, joilla KooKoo oli parempi lukemin 5-4.

Maalirikas ottelu alkoi Jukureiden kovalla karvauksella ja hyvillä otteilla molemmissa päissä kenttää. Hyvä valmistautuminen tuotti tulosta jo kahden peliminuutin jälkeen, kun Ilkka Vaarasuo iski vieraat johtoon Oula Palveen syötöstä. Vain reilut kolme minuuttia myöhemmin vieraat johti jo 0-2 Pentti Nöyräsen tekemällä maalilla, jonka hienon pohjatyön teki Erno Ripatti.

- Tyytyväinen olen pelaajien valmistautumiseen ja siihen miten otteluun lähdettiin, päävalmentaja Antti Pennanen tiivisti Jukureiden hyvää ottelun alkua.

Kotijoukkue pääsi kuitenkin peliin mukaan Olli Julkusen tekemän 1-2 -kavennusmaalin jälkeen ja toisessa erässä Jukurit yritti jälleen karkuun Roope Hämäläisen osumalla.

Jukureille tarjottiin kolmannen erän alussa mahdollisuutta päästä kolmen maalin karkuun, kun KooKoon Pauli Levokarille tuomittiin 5+20 keihästämisestä. KooKoo kuitenkin kavensi ylivoimalla, jonka jälkeen vieraat pääsivät Niko Laakkosen osumalla taas kahden maalin karkumatkalle. Mutta kuten KooKoon vaarallisuus tiedetään, kotijoukkue nosti päätään ottelun loppua kohden.

KooKoo voitti keskiviikkona Turussa TUTO Hockeyn mentaliteetilla ”rinnalle ja ohi” ja Kouvolan perjantai-illassa Jukurit sai kokea saman opetuksen kuin TUTO kotihallissaan keskiviikkona. KooKoo tuli tasoihin vain 10 sekuntia ennen ottelun loppua. Tasalukemissa 4-4 mentiin jatkoajalle, jossa ei maaleja nähty, joten lopullista ratkaisua haettiin voittolaukauksilla.

- Ennen tasoitusta KooKoolla oli tyhjä maali ja meillä olisi ollut paikka naulata tämä ottelu lopullisesti, mutta ei siinä pystytty, harmitteli Pennanen lehdistötilaisuudessa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Mikkelissä ratkaistiin myös jännittävien vaiheiden jälkeen voittolaukauksilla, jolloin Jukurit oli parempi lukemin 1-0. Perjantaina kaksi pistettä vei kuitenkin KooKoo iskemällä yhden maalin enemmän voittolaukauskilpailussa. Näin ollen voitto kirjattiin kotijoukkueelle lukemin 5-4 ja Jukurit matkaa takaisin Mikkeliin vain yksi piste taskussaan.

- Pikkasen oli maalin hinta liian halpa meidän päähän tänään ja siitä me saadaan kyllä hyvää oppia. Pelaajat oppivat johtoasemassa pelaamisesta ja me valmentajat saadaan myös oppia siitä, miten meidän pelaajat käyttäytyvät ja toimivat tällaisessa tilanteessa.

KooKoo -ottelun tarkemmat tilastot ja voittolaukauskilpailun laukojat löydät täältä.

Etelä-Savon herruus katkolla

Jukurit ei ehdi pitkään huilaamaan, sillä katseet on käännettävä jo kohti lauantaita, kun SaPKo saapuu vierailulle Kalevankankaalle.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljä kertaa, joista Jukurit on vienyt pisteet kotiin kolmesti. Edelliset kohtaamiset pelattiin loka-marraskuun vaihteessa revanssiviikonlopussa, jolloin Jukurit kaatoi SaPKon ensin Talvisalossa 0-3 ja kotihallissa 4-1.

SaPKon peli on revanssiviikonlopun jälkeen ollut noususuhdanteinen, sillä se on voittanut kotonaan JYP-Akatemian 4-1 ja KeuPa HT:n 5-2.

Lauantaina pelattavasta Etelä-Savon derbystä ei tunnetta tule puuttumaan, kun kahdet sarvipäät iskevät toistensa kimppuun. Ottelu alkaa Kalevankankaalla klo 17.00 ja ottelun jälkeen katsojilla on mahdollisuus päästä tapamaan kotijoukkueen pelaajia, kun perinteinen fanitapaaminen järjestetään Viikinki Clubilla. Tervetuloa!