Piristynyt ilme toi kolme pistettä

Jukurit kohtasi tammikuisessa perjantai-illassa Kalevankankaalla Kiekko-Vantaan. Edellisestä ottelusta piristynyt kotijoukkue nosti hienosti päänsä kotiyleisönsä edessä voittaen ottelun 2-0.

Teemu Turusen kuiva kausi saatiin päätökseen, kun herra iski Jukureiden 1-0 -maalin Kiekko-Vantaata vastaan. Kuva: Petri Lyytikäinen

Kotijoukkue Jukurit lähti otteluun nostamaan tasoaan, sillä edellinen ottelu oli hävitty keskiviikkona kotihallissa Hokille. Ottelu alkoikin kotijoukkueen heiluttaessa tahtipuikkoja ja vajaamiehisen, vain viidellä pakilla pelanneen Kiekko-Vantaan luistellen perässä. Ensimmäisessä erässä tahti oli tasainen, eikä kumpikaan joukkue onnistunut maalinteossa.

- Tosi tyytyväinen olen tuohon meidän lähtöön ja valmistautumiseen. Pelaajat olivat ottaneet hienosti koppia meidän huonosta keskiviikon esityksestä ja iso ilmeennosto siitä, Jukurikäskyttäjä Antti Pennanen kommentoi ottelun päätteeksi.

Toinen erä oli kotijoukkueelta vahvempi ja noudatti samaa kaavaa kuin ottelun avauserä. Muutaman pelin maalitaukoa pitänyt Teemu Turunen taiteili Roope Hämäläisen aloituksen jälkeen kumilätkän Kiekko-Vantaan maalilla hyvin pelanneen Jani Kauton selän taakse ajassa 25:10 ja vei kotijoukkueen maalin johtoon. Vain hetkeä myöhemmin Turunen kilautti pelivälineen ylärimaan, mutta ei kilautuksesta huolimatta onnistunut viimeistelemään illan toista osumaansa.

Kiekko-Vantaan peli-ilme parani Jukureiden 1-0 -maalin jälkeen ja Jukurit sai tehdä töitä molemmissa päissä kenttää.

Työnteko tuottikin tulosta toisen erän puolenvälin jälkeen, kun Nestori Lähde toi kiekon maalin takaa ja iski kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Syöttöpisteet merkittiin Joonas Kalliolalle ja Roy Pihlströmille.

- Ensimmäisen 40 minuuttia me olimme hyviä. Kautto oli hyvä maalissa, eikä me saatu kiekkoa pussiin, vaikka paikkoja olikin.

Kolmannessa erässä paikkoja oli molemmilla joukkueilla. Paras vierailijoiden paikka kavennusmaaliin tuli erän puolivälillä, kun lohipaidat pääsivät ylivoimalle kahteen otteeseen.

- Olihan Vantaallakin ne omat paikkansa, liian monta ylivoimahyökkäystä heille annettiin ja vähän liian innokkaasti haettiin sitä kolmatta maalia. Tosi tyytyväinen olen kuitenkin alivoimapelaamiseen ja maalivahdin nollapeliin, Pennanen summasi ottelua.

Kun enempää maaleja ei ottelussa nähty, Kiekko-Vantaan tappioputki kasvoi kolmen ottelun mittaiseksi ja pisteet jäivät edellisestä ottelusta sisuuntuneelle ja peli-ilmeensä parantaneelle kotijoukkueelle lukemin 2-0.

Jukurit matkaa keskiviikkona 14.1. Savonlinnaan SaPKon vieraaksi ja Sarvis Club järjestää tuttuun tapaan fanimatkan myös Talvisaloon. Fanimatkasta lisätietoja löydät täältä.