Perusvarmat otteet siivitti Jukurit voittoon

Sarjan neljäntenä majaileva TUTO Hockey ei onnistunut napsimaan pisteitä Mikkelistä, kun sarvipäät oli kotihallissaan vahvempi kärkipään kamppailussa lukemin 2-0.

Jukureiden perusvarma suoritus riitti voittoon. Kuva: Petri Lyytikäinen

Alku meni rauhallisesti kotijoukkueen pienoisessa hallinnassa, mistä kertoo myös Jukureiden maalilla torjuneen Ronan Quemenerin ensimmäisen erän kuusi torjuntaa. Molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa kiekkoa, eikä erässä nähty erikoisuuksia edes kummankaan joukkueen ylivoiman aikana.

- Lähdettiin hyvin liikkeelle tähän otteluun ja saatiin sitä omaa peliä näkyviin, kommentoi keskiviikkona penkin päässä toiminut valmentaja Timo Turunen.

Toista erää oli ehtinyt vanheta vain kolme minuuttia, kun Jukureiden hyökkäyspään pelaaminen tuotti tulosta ylivoimalla. Jaakko Turtiainen tähtäsi kiekon maaliverkkoa kohti ja TUTOn maalivahti Kaapo Kähkönen sai kaivaa kumilätkän selkänsä takaa.

Toisen erän mielenkiintoisimpiin tilanteisiin lukeutuu myös Nestori Lähteen kaksiminuuttinen, jonka päälle herra istui kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. Tähän päälle Jukurit sai seuraavan tuomion pelatessaan liian monella pelaajalla. TUTO ei kuitenkaan päässyt erässä tolppaa lähemmäksi ja kotijoukkue rokotti viisi minuuttia ennen erän loppua lukemat 2-0:aan Teemu Turusen iskemällä maalilla.

Kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen heiluttaessa tahtipuikkoja. TUTOn valmentaja Ismo Lehkosen piirustukset fläppitaululle saivat vierasjoukkueen piristämään peli-ilmettään, mutta laihalla tuloksella.

- Pelaaminen alkoi hajoamaan pikkuhiljaa ja viimeinen erä mentiin anna, kestä ja siedä -mentaliteetilla. Pelattiin uhrautuvasti ja viimeinen erä oli meiltä selviytymistaistelua, tiivisti valmentaja Turunen.

Kun TUTO ei saanut kavennusta aikaiseksi kotijoukkueen passivoiduttua hyökkäyspäässä, jäivät kolme pistettä Jukureille lukemin 2-0. Ottelun tilastot löydät täältä.

Seuraavat kaksi ottelua Jukurit pelaa vieraissa, sillä Jukurit kohtaa perjantaina Keuruulla KeuPa HT:n ja lauantaina taistoon käydään Vantaalla, kun ottelua isännöi Kiekko-Vantaa.