Peliittojen sitkeys palkittiin

Perjantain kierroksella Kalevankankaalla nähtiin klassinen ottelun kulku - kotijoukkue hallitsee ja vierasjoukkue tekee maalit. Ottelu päättyi Heinolan Peliittojen voittoon jatkoajalla lukemin 3-4.

Ilkka Vaarasuo Kuva:Petri Lyytikäinen

Perjantain kierroksella Kalevankankaalla nähtiin klassinen ottelunkulku - kotijoukkue hallitsee ja vierasjoukkue tekee maalit. Peli päättyi Heinolan Peliittojen voittoon jatkoajalla lukemin 3-4. Ratkaisijaksi nousi heinolalaisten konkarihyökkääjä Jani Keinänen.

Ottelun avauserä oli täydellistä viikinkipaitojen hallintaa, mutta kiekko ei löytänyt tietään Peliittojen maalia vahtineen Anssi Pesosen selän taakse.

-Meillä oli lukuisia paikkoja mennä johtoon, Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen harmitteli, mutta oli muutoin tyytyväinen omiensa avauserän peliin. Ja miksi ei olisi, sillä Jukurit esitti avauserässä ehkä kauden parastaan.

Vauhdikkaan avauserän jälkeen ottelu puuroutui ja Peliitoille tarjoitui kaksi maalipaikkaa, jotka punanutut käyttivät röyhkeästi hyväksi. Henri Manninen ja Miika Heikkilä maalintekijöinä. 0-2 tilanteessa Jukurien maalivahti Tadeas Galansky sai tehdä tilaa Petteri Similälle.

-Äkkiä oltiin takaa-ajoasemassa. Tade on pelannut hyvin, mutta tänään ei ollut nappipäivä, valmentaja Pennanen kommentoi.

Kolmannessa erässä Jukurit punnersi ottelun tasoihin Mikko Laineen ja Roni Rukajärven maaleilla. Peliitat sai kuitenkin onnekkaan ylivoiman päätteeksi tehtailtua kolmannen maalin Keinäsen toimesta. Jukurien ansaittu tasoitus syntyi IIvo Hokkasen ohjattua Ilkka Vaarasuon siniviivan tuntumasta lähteneen vedon maaliin.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 19 sekuntia, kun ratkaisu syntyi. Kyseenalaista Keinäsen maalissa oli se, että Peliittojen Henri Manninen näytti ajautuneen Similän eteen maalivahdin alueelle ja Keinänen kieputti kiekon varmasti maaliin.

-Peliitat oli sitkeämpi ja vei kaksi pistettä ansaitusti. Tästä otetaan oppia ja jatketaan joukkueen valmistamista kohti kevättä, Pennanen totesi.

 Peliittojen penkin takana seissyt Lauri Merikivi oli luonnollisesti tyytyväinen omiensa otteisiin.

-Tiesimme, että emme varmasti hallitse peliä. Ja pelimme perustui maalivahti Pesosen huippupeliin ja kärsivälliseen puolustukseen.

Jukurien pelit jatkuvat ensi keskiviikkona 8.1 Jyväskylässä JYP-Akatemian vieraana.