Nöyränen: -Jotain ainutlaatuista on ilmassa.

Hyökkääjä Pentti Nöyräsen mietteitä jatkosopimuksen julkaisun jälkeen.

Pentti Nöyränen pysyy viikinkipaidassa ainakin vuoteen 2016 asti. Kuva: Petri Lyytikäinen

-Loisto juttu! Hienoa, että sopimus syntyi näin varhaisessa vaiheessa. Nyt voin keskittyä olennaiseen  eli keskittyä meneillään olevaan erittäin mielenkiintoiseen kauteen, Jukurien kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen rustannut Pentti Nöyränen (30) iloitsee. Kaudesta 2011-2012 lähtien viikinkipaitoja edustanut Nöyränen pysyy sopimuksen myötä mikkeliläisseurassa aina vuoteen 2016 asti.

-Motivaatio on kova ja haluan olla viemässä mikkeliläistä jääkiekkoa eteenpäin. Olen fyysisesti erinomaisessa kunnossa ja tiedän, että peli vuosia on vielä jäljellä, urallaan 225 liigaotteluakin SaiPassa, Bluesissa ja HPK:ssa pelannut Nöyränen tuumaa.

Jukurit tähyää liigaan ja sinne mielii myös jukurihyökkääjä Nöyränen. Vaikka liigastartti tuli miehen sanojen mukaan aikanaan nopeasti yhden Kirkkonummen Salamoissa vietetyn Mestin kauden jälkeen, muistelee hän aikaa hymyssä suin.

-Se oli hienoa aikaa. Mestis ei vielä siihen aikaan ollut niin ammattimainen sarja kuin nyt, joten harppaus liigaan tuntui silloin isolta.

Tällä hetkellä Nöyränen ei näe Liigan ja Mestiksen välillä enää niin suurta tasollista eikä toiminnallista eroa.

-Esimerkiksi meillä Jukureissa on menty vuosivuodelta eteenpäin ja toiminta on ammattimaista, kuten liigatasolla. Mestiksessä ei ole enää huonoja joukkueita, Nöyränen ynnää.

Liigan kovuus yllätti nuoren Pentti Nöyräsen ja sieltä sai aitiopaikalta katsella miten urheilu perustuu tulokseen.

-Jos peli ei kulkenut, niin tiesi, että kohta saa joku kenkää. Ja kyllä sieltä ensimmäisenä lähti äijiä, jotka oli isoilla sopimuksilla.

-Tiedän mitä liigatasolla vaaditaan ja osaan myös vaatia itseltäni enemmän. Ja sen kokemuksen haluan jakaa täällä nuorempien pelaajien kanssa.

Nöyräsen sopimuksessa on ehdot sekä Mestiksessä että SM-liigassa pelaamisesta. Jukurit haluaa valmistautua hyvissä ajoin kaikkiin vaihtoehtoihin, tapahtuu keväällä sitten mitä tahansa. Nöyränen ei lähde veikkailemaan miten sarjassa käy, mutta aistittavissa on, että miehen halu olla nostamassa Jukurit liigaan on kova.

-Meillä on hyvä joukkue ja kaikki on mahdollista. Puitteet ovat kunnossa, valmennus sekä huolto tekee kovaa työtä päivästä toiseen, Nöyränen jakaa kiitosta ympärilleen.

-Onhan tässä nyt jotain ainutlaatuista ilmassa.

-Jukurit ei ole hyvä joukkue, jos se ei pelaa joka ilta täysillä. Kaikki palaset täytyy saada loksahtamaan paikalleen, sitten olemme pitelemätön jengi.

Kaudenaikana joukkue hakee balanssia. Sitä, että illasta toiseen jokainen pystyy antamaan parastaan ja valmistaudutaan kevään koviin peleihin.

-Täällä tehdään pelaajalle kaikki valmiiksi. Meidän täytyy vain hoitaa oma ruutumme.

Mikkeliläistynyt Pentti Nöyränen antaa tehtävän myös mikkeliläisyleisölle.

-Tulkaa viihtymään hallille, tapaamaan toisianne, juttelemaan ja samalla nauttimaan pelistä.

-Mikkelin ei tarvitse olla jääkiekko- tai jalkapallokaupunki. Minusta riittää, että se on urheilukaupunki, itsekin useaan otteeseen Urskin jalkapallokatsomosta kesän mittaan bongattu Nöyränen miettii.