Laine räjäytti Kalevankankaan

Taistelu välieräpaikasta Jukureiden ja Sportin välillä jatkui torstai-iltana Kalevankankaalla. Ottelu tarjosi sarjan vähämaalisimman ja tasaisimman näytöksen, ja ratkaisua haettiin pitkän kaavan kautta.

Tiistaina Vaasassa Jukurit oli onnistunut pitkittämään sarjaa hienolla voitolla, ja veitsi oli jälleen kurkulla.

Ottelun ensimmäinen erä ei aivan samanlaista vauhtia tarjoillut, kuin sarjan aiemmissa otteluissa. Varsinkin isäntäjoukkue kuitenkin paransi otteitaan erän loppua kohden. Viimeisillä minuuteilla vaasalaisten maalilla olikin melkoinen mylläkkä, mutta verkkoon asti ei kiekkoa saatu.

Heti toisen erän alkuun Sport sai vaarallisen maalintekopaikan Mika Halavan läpiajon myötä. Loistavan ottelun pelannut Oskari Setänen kuitenkin piti maalinsa puhtaana. Jukureillekin tarjoiltiin kahden miehen ylivoima, mutta virkaveljensä tapaan myös Frans Tuohimaa oli oivassa vireessä kotkapaitojen maalilla.

Tasainen vääntö jatkui kolmannessakin erässä. Jukurit sai erän lopussa jälleen kovan pyörityksen vieraiden maalille, mutta ahkerasta yrittämisestä huolimatta jatkoaika odotti.

- Kun kaksi kovaa joukkuetta lyö yhteen, ne on maalin pelejä kaikki, ja niin tänäänkin, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen totesi.

Viikinkipaidat pääsivät aloittamaan jatkoajan ylivoimalla, mutta sen aikana tulosta ei vielä syntynyt. Myös vaasaliaset olivat lähellä maalintekoa Marko Luomalan toimesta, mutta ratkaisu sai odottaa vielä hetken.

Ajassa 62.22 alkoi kuitenkin tapahtua. Iivo Hokkanen syötti kiekon Mikko Laineelle, jonka napakka laukaus pamahti yläkulmaan ja räjäytti mikkeliläisyleisön. Näin ottelusarja venyi seitsemänteen ja ratkaisevaan otteluun, joka pelataan lauantaina Vaasassa.

- Moni oli laittamassa meitä ulos jo aiemmin, mutta oma usko on kova. Ollaan tekemässä ihmettä, ja päästään yrittämään sitä täysin paineettomasti, Pennanen päätti.