Kurssinkääntö onnistui Lempäälässä

Jukurit matkasi Lempäälään LeKin vieraaksi kaksi tappiota taskussaan. Tavoitteena oli, ei enempää eikä vähempää, ottaa kolme pistettä kotiin ja palata voittojen tielle.

Niko Laakkonen tehtaili Lempäälässä tehot (0+2). Kuva: Petri Lyytikäinen

Ottelun alku oli hieman sekava ja Jukureiden maalitilin sai tällä kertaa avata Timo Hiltunen kahden miehen ylivoimalla viiden peliminuutin jälkeen. Kotijoukkueelta ei nähty vaarallisia paikkoja ensimmäisessä erässä ja 0-2 -lukemiin päästiin aivan erän lopulla Anthony Guttigin toimesta, kun hän ohjasi kiekon maaliin Juha-Petteri Purolinnan esityöstä.

Toinen erä alkoi Jukureiden hallinnassa. Vierasjoukkue osoitti vahvaa pelaamista koko ottelun ajan, hyökkäysalueelle mentiin rohkeasti ja tulosta tuli myös karvaamalla. Ottelussa nähtiin Jukureiden karvausta muutamaankin otteeseen, kun LeKi haki vauhtia oman maalinsa takaa Jukurien kaikkien pelaajien ollessa siniviivan yläpuolella.

- Pienen kaukalon ottelu, jossa puolustuspelaaminen oli tärkeää. Pelaajien henkilökohtainen pelinopeus oli tänään hyvää, päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi omiensa vahvaa pelaamista.

Kolmannen maalinsa vierasjoukkue teki toisen erän puolivälissä, kun Ilkka Vaarasuo laukoi kiekon ohi LeKin tolppienvartija Dominik Hrachovinan. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Nestori Lähde vei sarvipäät jo neljän maalin johtoon.

Illan aikana nähtiin vierasjoukkueen toimesta hienoa kamppailupelaamista ja valmennusjohdon tekemät kokoonpanomuutokset näytti purevan, sillä pelaajien luistin liikkui hyvin 60 minuuttia.

- Jääkiekko on kilpaurheilua, joten kokoonpanoja muutettiin illan otteluun, Pennanen kommentoi muutoksia.

Kotijoukkue LeKi sai illan ensimmäisen maalimerkinnän toisessa erässä siirretyn rangaistuksen aikana, kun Toni Kallela laukoi kiekon ohi Ronan Quemenerin. Kolmannessa ja viimeisessä erässä ottelun loppulukemiksi 2-4 viimeisteli Jimi Kuronen.

- Hyvä comeback meiltä, lämmittää mieltä. Pelaajat osoittivat tänään luonnetta, vaikka välillä pelaaminen olikin hieman huolimatonta. Oltiin välillä aika innokkaita, mutta hyvähän se on.

Jukurit nappasi pisteet kotiin lukemin 2-4 ja pitää edelleen Mestiksen kärkipaikkaa. Ottelun tarkemmat tilastot löytyvät täältä. Jukureiden matka jatkuu lauantaina kotihallissa, kun vastassa on keskiviikkona KooKoon kaatanut Kajaanin Hokki.