Kupittaalla klassikkoa – viholliset vastakkain

Mikkelin Jukurit pelaa seuraavan ottelun huomenna keskiviikkona Turussa Kupittaalla, kun klassikoksikin sanottua Mestis-ottelua isännöi TUTO Hockey.

Jatkuuko joukkueiden tiukka taisto myös Turussa?
Kuva: Petri Lyytikäinen

Mikkelin Jukurit pelaa seuraavan ottelun huomenna keskiviikkona Turussa Kupittaalla, kun klassikoksikin sanottua Mestis-ottelua isännöi TUTO Hockey.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella vain kaksi kertaa, kerran Mikkelissä ja kerran Turussa. Molemmissa otteluissa voiton on vienyt vierasjoukkue. Kauden alussa TUTO voitti Mikkelissä Jukurit voittolaukauksilla lukemin 3-4 ja Jukurit haki pisteet Kupittaalta lokakuussa lukemin 4-6.

Sarjassa viidettä paikkaa pitävä TUTO on pelannut ailahtelevan, jopa vuoristoradaksi yltyneen kauden. Parhaimmillaan TUTO on vaikea vastustaja kenelle tahansa, mutta huonona iltana pisteet voivat lähteä vierailijoiden matkaan helpollakin pelillä.

TUTOn kenttä Timo Pärssinen, Tuukka Pulliainen ja Aki Keinänen on muodostanut kauden aikana vaarallisimmat tilanteet hyökkäyspäässä ja Jukureiden täytyy olla keskiviikkona hereillä myös TUTOn kanssa sopimuksen tehneen ex-Jukuri Toni Jalon muodostaman ketjun kanssa, jossa pelaa myös entinen jukurikasvo Mikko Laine. Kolmas lenkki ketjussa on Rasmus Kulmala.

Jukureiden matka on ollut sen sijaan loivempaa rataa. Joukkue kävi jo viiden ottelu voittoputkessa, ennen kuin hävisi lauantaina tiukasti JYP-Akatemialle vieraissa jatkoajalla.

Jukurit on ollut jäällä hyvä silloin, kun joukkueen pelisuunnitelmaan on sitouduttu kaikkien pelaajien voimin. Oula Palveen onnistumiset marraskuussa ja valinta Mestiksen kuukauden pelaajaksi kertoo joukkueen tekemästä työstä. Teemu Turunen ja Roope Hämäläinen ovat myös osoittaneet luottamusta niin valmentajille kuin katsojillekin ja myös molemmat maalivahdit ovat näyttäneet kykynsä tolppien välissä. Nähtäväksi jää, kumpi saa torjuntavuoron Kupittaalla.

Jukureiden kokoonpanosta on pois ainakin Iivo Hokkanen, mutta Samuli Piipposen, Riku Pitkäsen ja Jani Forsströmin paluuta sarvipäihin odotetaan lähiaikoina.

TUTO Hockey - Jukurit -ottelu starttaa Kupittaan jäähallissa keskiviikkona klo 18.30. Ottelu on nähtävissä Viikinki Clubilla Jukureiden vierasillassa. Kumpi klassikon vie? Samaan aikaan Kalevankankaalla pelataan myös A-nuorten Mestistä Jukurit - PEPO. Ovet avataan klo 18.00 ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Nähdään hallilla!