KooKoo Jukureita parempi

Jukurit kärsi 3-1 tappion Kouvolan KooKoolle. Aina vahvasti kolmannen erän pelaava kouvolalaisnippu väänsi jälleen voiton ottelun päätöserässä.

Iivo Hokkanen teki Jukurien maalin ja Niko Laakkonen toimi syöttäjänä. Kuva:Petri Lyytikäinen

Jukurit kärsi 3-1 tappion Kouvolan KooKoolle. Aina vahvasti kolmannen erän pelaava kouvolalaisnippu väänsi jälleen voiton ottelun päätöserässä. Voittomaaliksi merkittyä Mikael Kurosen ylivoimaosumaa jossiteltiin vielä ottelun jälkeen. Maalinaikana jäähypenkillä istuneen Toni Jalon rangaistus oli hyvin kyseenalainen.

-Minäkin luulin, että siitä tilanteesta tulee jäähy meille, KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi kommentoi ottelun jälkeen tilannetta, jossa Jalo murtautui KooKoon maalille ja ajautui puolustajan vauhdittamana maalivahti Kritian Järvisen päälle ja hyökkääjälle tuomittiin kakkonen ryntäyksestä.

-Hyökkääjän tehtävä on mennä maalille ja sitä on juuri Jalolle painotettu. Onneksi saimme tästä hyvää keskustelua aikaiseksi otteluvalvojan kanssa, Jukurien valmentaja Timo Turunen kertaili.

Jukurien Iivo Hokkasen tekemä ottelun avausmaali syntyi heti toisen erän alkuun ylivoimalla. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Niko Laakkonen ja Niklas Tikkinen. Kahden maalin mies Teemu Tallberg tasoitti vain kolme minuuttia avausmaalista ja tehtaili vielä ennen päätösvihellystä loppulukemiksi 3-1.

Valmentaja Turunen oli kokonaisuutena omiensa otteisiin tyytyväinen.

-Hyvää rytmittämistä, hyvää puolustamista ja käänsimme peliä hyvin. Ei oltu pahasti purjeissa missään vaiheessa.

Maalivahti Tadeas Galansky pelasi jälleen erinomaisesti torjuen  ottelussa 26 kertaaa. Virkaveli Järvinen selvisi 17 torjunnalla.

-Vaikka pettymys on suuri, niin pelaaminen oli fiksua. Tämä oli taas pinten marginaalien ilta ja tästä pitää päästä eteenpäin.

Perjantaisen voiton jälkeen tappion pettymys tuntuu erityisen suurelta. Turunen kertoo, että vuoristorata on henkisesti raskasta pelaajille ja uskon luomista on jatkuvasti tehtävä, jotta voittoputkiakin saadaan aikaiseksi.

Jukurien seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 18.12. Viikinkipaidat matkustavat silloin Pohjois-Karjalaan Jokipoikien vieraaksi.