JYP-Akatemialle voitto jatkoajalla

Jukurit matkasi lauantaina Jyväskylään kahden ottelun viikkoa viettävän JYP-Akatemian vieraaksi. Jukureiden edellisestä pelistä oli kulunut vain alle 24 tuntia, kun luistimet tuli sitoa jalkoihin uudelleen.

Timo Hiltunen onnistui maalinteossa JYP-Akatemiaa vastaan.
Kuva: Petri Lyytikäinen

Ensimmäisessä erässä molemmilla joukkueilla oli vaarallisia paikkoja ja paikoitellen katsojat saivat nauttia vauhdikkaasta ja viihdyttävästä kiekosta. Ensimmäisen erän vauhtia sotki vain molempien joukkueiden ottamat jäähyt ja maaleja ei erässä juhlittukaan.

Toisessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat. Kotijoukkue sytytti yleisönsä ylivoimalla yhdeksän peliminuutin jälkeen, kun verkkoja heilutti Samu Markkula. Syöttöpisteet merkittiin Topi Nättiselle ja Sami Nikulle.

Jukureiden tasoituksen ennen toista erätaukoa iski Jani Savolainen Pentti Nöyräsen syötöstä. Tasoitus tehtiin kahden miehen ylivoimalla, kun Akatemian Mikko Virtanen ja Joonas Sammalmaa istuivat jäähypenkillä.

Tasaista ja vauhdikasta ottelua jatkettiin myös kolmannessa erässä, josta kertoo myös molempien maalivahtien pelaaminen. JYP-Akatemian maalinsuulla torjuneelle Veini Vehviläiselle merkittiin illan ottelussa 24 torjuntaa, kun toisessa päässä kenttää Jukurimaalilla Ronan Quemener torjui yhteensä 20 kertaa.

Kolmannessa erässä Oula Palve syötti Timo Hiltuselle, joka ei erehtynyt maalinteossa ja lukemat oli jo 1-2. Kolme minuuttia ennen ottelun loppua Akatemia pääsi kuitenkin ylivoimalle, kun Jukureiden Roope Hämäläinen joutui jäähylle huitomisesta. Akatemia ei jättänyt käyttämättä tarjottua mahdollisuutta tasoitukseen, sillä Henri Kanninen tasoitti lukemat ja näin ollen ottelun ratkaisua haettiin jatkoajalla.

- Hyvä ja vauhdikas jääkiekko-ottelu ja mitä pidemmälle ilta meni, sitä vahvemmin me päästiin tuohon 5 vastaan 5 -pelaamiseen kiinni ja tuossa viimeisellä kaksikymppisellä oltiin hallitsevampi osapuoli sen suhteen, päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi.

Jatkoaika alkoi myös vauhdikkaasti ja Jukureiden hyökkäyksen jälkeen JYP-Akatemia pääsi Jukuripäätyyn. Jatkoaikaa oli pelattu vain 44 sekuntia, kun ensin Topi Nättinen toimitti kiekon laidasta Samu Markkulalle, joka haistoi tilanteen ja syötti maalin eteen yksin jääneelle Joonas Sammalmaalle. Sammalmaa ei erehtynyt ja hänen maalinsa jäi ottelun voittomaaliksi lukemiin 3-2.

- Kyllä tämä hampaankoloon jää. Tulos on pettymys ja nuo maalit vähän sapettaa, Pennanen tiivisti ajatuksiaan ottelun jälkeen.

Yksi piste matkaa Jukureiden mukana Mikkeliin. Seuraavan kerran pelataan keskiviikkona 3.12. Turussa, jossa klo 18.30 alkavaa ottelua isännöi TUTO Hockey.