Jukurit voittoon Kupittaan jännitysnäytelmässä

Jukurit matkasi Turkuun TUTOn vieraaksi. Jo ennakkoon oli odotettavissa, että Kupittaan illassa pelataan viihdyttävä jääkiekko-ottelu, josta ei jännitystä puutu.

Riku Pitkänen iski Turun keskiviikkoillassa tehot 2+1. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit aloitti ottelun todella energisesti ja alkuun vierasjoukkueen hyökkäykset olivat murhaavan tehokkaita. Etenkin vastahyökkäykset olivat laadukasta pelaamista ja ensimmäisen kahdentoista minuutin aikana ei jäänyt epäselväksi, kuka ottelua hallitsi.

Ottelua oli ehditty pelaamaan vajaa kaksi minuuttia, kun Timo Hiltunen vei Jukurit 0-1
-johtoon hienosti viimeistellyllä maalilla. Viidennellä minuutilla sarvipäät pääsivät pelaamaan ylivoimaa, joka tuotti tulosta lopulta Santeri Lukan osumalla.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vierasjoukkueen toimesta vielä kaksi muutakin maalia, kun verkkoja heilutti Riku Pitkänen. Illan toisen maalin Pitkänen viimeisteli ylivoimalla, kun TUTOn Otto-Eemeli Linke istui kaksiminuuttista.

- Tuloksellisesti alussa me oltiin hyviä ja johto oli ansaittu. Tiedettiin kuitenkin, että TUTO tulee kovaa jäljellä oleviin eriin, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi ottelun alun energistä pelaamista.

Toiseen erään siirryttiin Jukureiden 0-4 -johtoasemassa. Hyviä tilanteita nähtiin molemmissa päissä kenttää ja erityisesti jukurimaalivahti Ronan Quemener taisteli hienosti ottaen tärkeitä torjuntoja joukkueen kasvattaessa johtoaan lukemiin 0-5. Viidennen vierasjoukkueen maalin iski Timo Hiltunen.

Toisen erän edetessä kotijoukkue pääsi mukaan otteluun ja TUTOn avausmaali nähtiin vasta toisen erän lopussa, kun Atte Sillanpää viimeisteli ensimmäisen kavennusmaalin kotijoukkueelle.

Erän lopulla nähtiin myös harmittava tilanne, kun TUTOn Roni Viirlas huitoi mailalla jukurihyökkääjä Erno Ripattia suoraan naamaan.

Kotijoukkue tuli kolmanteen erään kovaa ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita nähtiin läpi kentän. Numerot 1-5 muuttuivat nopeasti lukemiin 4-5, kun TUTO sai otteen pelistä Ripatin loukkaantumisen jälkeen. Ensin Timo Pärssinen osui kahdesti tuoden kotijoukkueen kahden maalin päähän, jonka jälkeen Aki Keinänen ujutti kiekon jukurimaalivahdin selän taakse ylivoimalla.

Keinäsen maalin jälkeen Pennanen otti aikalisän, kun tulostaulu näytti lukemia 4-5 ja peliaikaa oli jäljellä noin seitsemän minuuttia.

- Aikalisällä muistutin joukkuetta siitä, että pysytään omassa pelisuunnitelmassa ja pelataan yksi vaihto kerrallaan, Pennanen tiivisti aikalisän sisältöä.

Joukkueiden kohtaamisesta ei jännitystä puuttunut, sillä TUTO oli jälleen haastava vastus sarvipäille. Jukureiden viimeisen maalin tyhjiin viimeisteli Roope Hämäläinen hienon syötönkatkon jälkeen ja loppulukemat 4-6.

- Hyvä kasvunpaikka meidän pelaajille tämä ottelu, tiivisti Pennanen lopuksi.

Jukureiden matka jatkuu perjantaina, kun kotihallissa vastaan luistelee sarjanousija KeuPa HT. Millaisella kokoonpanolla Liigastakin apuja saanut sarjanousija tulee Mikkeliin? Sen saat selville perjantaina Kalevankankaalla. Ottelu alkaa klo 18.30 ja ovet avautuvat klo 17.30. Tervetuloa!