Jukurit vei kiekkotrillerin

Jukurit otti Kouvolasta mukaansa kaksi pistettä, kun Kookoo kaatui jatkoajalle venyneessä ottelussa lukemin 3-4.

Niko Laakkonen. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurit otti Kouvolasta mukaansa kaksi pistettä, kun Kookoo kaatui jatkoajalle venyneessä ottelussa lukemin 3-4. Kahden vahvan ja hyvin puolustavan joukkuueen kohtaamisesta kehkeytyi todellinen jännitysnäytelmä.

-kaksi pistettä monien vaiheiden jälkeen ihan kelvollisella esityksellä, Jukurien päävalmentaja Jarno Pikkarainen ynnäili peliä.

Maalittoman avauserän jälkeen Jukurit aloitti maalinteon heti toisen erän alussa, kun Pentti Nöyränen siirsi viikinkipaidat johtoon ajassa 20.50. Syöttäjiksi Penan maaliin merkittiin Jani Savolainen ja Jesse Rohtla.  Toisen jukurimaalin viimeisteli Joona Kalliola Niko Laakkosen sekä Roni Rukajärven esityöstä toisen erän puolivälin paikkeilla. Kookoolle tarjottiin toisessa erässä rutkasti ylivoimaa, mutta Tadeas Galansky esti oranssimustien maalinteko yritykset.

-Jäähyt rikkoivat pelaamista pahasti, Pikkarainen harmitteli.

Tilanteet muuttuivat nopeasti kolmannen erän alussa. Ensin Kookoo kavensi Tomi Peltosen rebound maalilla ja lähes heti perään Jari Kauppila laukoo ylivoimalla kouvolalaiset tasoihin. Ajassa 56.42 oranssimustat siirtyivät johtoon Santtu Huhtalan maalilla. Viikinkipaidat kuittasivat nopeasti tasoihin kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Toni Jalon viimmeistellessä Jani Forsström ja Niko Laakkonen esityöstä. Jatkoajalla Jukurien voittomaalin laukoi puolustaja Juha-Petteri Purolinna.

Vaikka Pikkarainen oli erityisen tyytyväinen voittoon ja kahteen pisteeseen, totesi hän pelin olevan vielä kaukana kivenkovan voittavan joukkueen pelaamisesta.

-Paljon työtä on edessä, mutta tähän saumaan hyvä voitto.

Jukurien työt pelien merkeissä jatkuvat jo perjantaina, kun tämän illan kierroksella Peliitoille pisteen menettänyt sarjajohtaja TuTo saapuu Mikkeliin. Ottelu alkaa kello 18.30.