Jukurit vankisteli asemiaan sarjakärjessä

Sarvipäät voittivat jo yhdeksännen peräkkäisen ottelunsa, kun JYP-Akatemia kaatui Jyväskylässä maalein 2-5.

Iivo Hokkanen oli yksi maalinteossa onnistuneista. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukureiden viikko sai hyvän päätöksen, kun se kävi hakemassa vierasvoiton Jyväskylän JYP-Akatemiasta maalein 2-5. Kamppailusta sarvipäät saalistivat jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa ja näin asema sarjakärjessä vankistui entisestään.

Jukurit tuli heti ottelun alkuun hyvällä jalalla, vaikka Santeri Lukka tuomittiinkin jäähypenkille kampituksesta ajassa 1.29. Jäähyn jälkeen vierasjoukkue pääsi kuitenkin pyörittämään peliään JYP-Akatemian puolustusalueella.

Ottelun avausmaali näki päivänvalon viiden minuutin pelin jälkeen, kun Oula Palve kuritti entistä seuraansa vastahyökkäyksen päätteeksi. Syöttöpisteet maaliin saivat Nestori Lähde sekä Teemu Turunen.

Heti maalin jälkeen viikinkipaidat pääsivät ylivoimalle, mutta Jarno Pavénin ylärimaan osunutta laukausta lähemmäksi Jukurit eivät päässeet.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Iivo Hokkanen avasi kauden maalitilinsä Timo Hiltusen näppärästä esityöstä. Ensimmäinen erätauolle lähdettiin kuitenkin Jukureiden 0-3-johdossa, sillä erän lopussa Pavén onnistui maalinteossa.

- Kyllähän se aina helpottaa, kun aloitetaan hyvin. Tänään siinä onnistuttiin ja saatiin tuloksellisesti myös hyvä alku ottelulle, päävalmentaja Antti Pennanen tuumi.

Toisessa erässä Jukurit jatkoi ottelun hallintaa. Hyvään vireeseen itsensä saanut Hiltunen lisäsi pistesaldoaan taiteilemalla läpiajosta lukemiksi 0-4, kun ottelua oli vajaa puolet jäljellä.

- Todella monta pelaajaa pelasi tänään hyvän pelin, mutta tietysti myös monella jäi varmasti hampaankoloon ja se on tietysti hyvä asia jatkoa ajatellen.

Vähistä maalipaikoistaan huolimatta JYP-Akatemia onnistui maalinteossa toisen erän viimeisillä minuuteilla, kun Aleksi Honka kavensi tilanteeksi 1-4, joista lähdettiin myös kolmanteen erään.

Ottelun viimeisen erän alussa Jukurit kuritti JYP-Akatemiaa ylivoimalla, kun Riku Pitkänen laukoi kiekon maaliin Lukan ja Anthony Guttigin syötöistä.

- Tietysti olen tyytyväinen tehokkuuteen ja hyvään hyökkäspelaamiseen. Pystyttiin puolustamaan tiettyinä hetkinä ja aikoina, mutta vielä jäi kuitenkin sillä osalla parannettavaa.

Vimeisellä minuutilla JYP-Akatemian Kalle Saramäki kaunisteli loppulukemiksi 2-5 ja näin Jukurit vankisteli johtoaan sarjakärjessä täydellä pistepotilla.

- Jatkettiin oikeastaan siitä, mitä viimeiset viikot ollaan tehty. Paketti oli tänään kohtuu hyvin kasassa ja saatiin hyvä tulos, kapteeni Ilkka Vaarasuo kertoi.

- Vielä jäi puolustuspelaamisessa vähän parantamisen varaa, mutta muuten aika hyvä ilta meiltä, Pennanen päätti.

Jukurit pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona 15.10, kun Heinolan Peliitat saapuu Kalevankankaalle kotijoukkueen testattavaksi.