Jukurit vaikeuksien kautta voittoon

Jukurien kauden kymmenes jatkoaika päättyi voitokkaasti ja Pelittat kaatui kotona loppulukemin 4-3.

Jesse Rohtla ratkaisi jatkoajalla. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jukurien ja Peliittojen kohtaaminen venyi aina jatkoajalle saakka. Viikinkipaidat nappasivat ottelusta kaksi pistettä Jesse Rohtlan viimeisteltyä jatkoajalla lopputulokseksi 4-3.

Maalittoman avauserän jälkeen toisessa erässä nähtiin melkoinen harvinaisuus. Siirretyn rangaistuksen aikana Jukurien Pasi Järvinen lipsautti kiekon hyökkäyspäästä omaan maaliin ja Peliitat siirtyi 0-1 johtoon.

-Aina oppii jotain uutta. Luulin, että eihän tuota nyt maaliksi voi laskea, Peliittojen valmentaja Petri Karjalainen ihmetteli ottelun jälkeen.

Jukurien tasoituksen laukoi IIvo Hokkanen. Peliitat karkasi kahden maalin päähän ennen toisen erän päättymistä.

-Ensimmäinen erä oli pelokasta virheitä pelkäävää pelaamista. Toiseen vähän piristyi, mutta esimerkiksi Peliittojen 1-3 maali tuli täysin meidän ylihyökkäämisen päätteeksi, Jukurien Jarno Pikkarainen kertasi.

Kolmannen erän alkukin oli talmeaa kotijoukkueelta, mutta viimeisellä kymmenminuuttisella peli-ilme muuttui. Ensin Mikko Laine kaventaa 2-3 ja hetkeä myöhemmin Pentti Nöyränen tasoittaa. Ottelun varsinaisen peliajan päätyttyä tasan, edessä oli Jukurien kauden kymmenes jatkoaika.

-Taas nähtiin miten maali vapauttaa energiaa. Viimeinen kymmenen minuuttia oli jämäkkää tekemistä.

-Joukkue vastasi huutoon. Nyt oli näytönpaikka, että pystyy nousemaan takaa-ajoasemasta.

Jukurien pelit jatkuvat lauantaina 16.11, kun Vaasan Sport saapuu Mikkeliin. Ottelua alkaa kello 17.00. Mestis-ottelun edellä kohtaavat Jukurilegendat näytösottelussa kello 15.00, joten hallille kannattaa tulla jo iltapäivällä.