Jukurit upeaan voittoon TuTosta kuudennessa välieräottelussa!

Jukurit ja TuTo mittelivät välierissä jo kuudennen kerran. Ottelu päättyi jälleen niukkaan voittoon lukemin 4-3.

Hyvärinen palasi kaukaloon pitkän tauon jälkeen.                                            Kuva: Petri Lyytikäinen

Mikkelin jäähallissa nähtiin jännittävä ja tasainen ottelu, kun Jukurit ja TuTo kohtasivat kuudennessa välieräottelussa. TuTolla oli mahdollisuudet katkaista sarja, mutta sarvipäät taistelivat kotiyleisön edessä tärkeän voiton.

Jukureiden kokoonpanoon palasi pitkään loukkaantumisen takia poissa ollut varakapteeni Toni Hyvärinen. Hyvärinen taisteli kentällä tuttuun tyyliin ja jakeli kovia taklauksia vastustajien pelaajille.

Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti TuTon päästessä ylivoimalle. Jukurit piti kuitenkin turkulaiset poissa maalipaikoilta, eikä tästä erikoistilanteesta maalia syntynyt.

Kuudennella peliminuutilla syntyi ottelun avausmaali, kun TuTo siirtyi 0-1-johtoon Anrei Hakulisen maalilla. Hakulinen sai syötön keskelle ja ujutti kiekon Oskari Setäsen selän taakse.

Heti maalin jälkeen Niklas Näppi pääsi kuin varkain loistavaan paikkaan, mutta Kimmo Meriläinen veti tästä pidemmän korren. Erän puolenvälin jälkeen Näpille tarjoutui loistava paikka, mutta ujutus jalkojenvälistä ei yllättänyt Meriläistä.

Jukurit pääsivät erän loppupuolella kokeilemaan kahden miehen ylivoimaa. Ensin Pentti Nöyräsen lämäri osui ylärimaan, mutta seuraava Nöyräsen lyöntilaukaus painui verkkoon. Syöttäjiksi merkittiin kapteeni Pasi Järvinen sekä Jesse Rohtla

Savolainen onnistuu jälleen maalinteossa

Toisen erän alkupuolella Näppi oli jälleen näkyvästi esillä. Näpin syöttö tavoitti maalin eteen unohtuneen Oula Palven, mutta Meriläinen otti jälleen ison kopin.

Kotijoukkue siirtyi johtoon ylivoimalla ajassa 25.48, kun Jani Savolaisen lyöntilaukaus painui komeasti oikeaan yläkulmaan.

Muutaman minuutin jälkeen Jukureille avautui jälleen loistava paikka hyökätä 3-2-vastaan. Juha-Petteri Purolinna syötti viereen Nestori Lähteelle, mutta laukaus osui jälleen Meriläisen ja TuTon onneksi tolppaan.

TuTon tasoitus nähtiin erän puolivälissä, kun kiekko ponnahti onnekkaasti maaliin. Maalintekijäksi tähän erikoiseen maaliin merkattiin lopulta Aki Keinänen

Jukurit pääsi jälleen ylivoimalle toisen erän lopulla. Maalia ei erän loppuun syntynyt, joten sarvipäät pääsivät juonimaan uusia kuvioita erätauon ajaksi.

"Kyllä meidän joukkueelle on identiteetti syntynyt"

Kolmannen erän alkajaisiksi Jukureiden puolustaja Jani Forsström siirsi kotijoukkueen johtoon maalin edestä. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Nöyränen ja Rohtla.

Illan teemana oli selvästi tasoitusmaalit, sillä TuTo tasoitti ottelun Marco Tuokon rannelaukauksella ajassa 54.07.

Jukurijoukkue ei tasoitusta jäänyt suuremmin murehtimaan. Nestori Lähde huudatti kotiyleisöä vain minuuttia myöhemmin nostamalla kiekon nätisti yläkulmaan. Voittomaaliksi jääneen osuman syöttäjiksi merkittiin jo kolmannen tehopisteen saalistanut Nöyränen ja hyökkäyksen avaussyötön tarjoillut Roy Pihlström.

- Kyllä meidän joukkueelle on identiteetti syntynyt. Se on sitkeä, kova puolustamaan ja se ei luovuta koskaan. Meidän joukkueen pelaamista on ilo katsoa, iloitsi Jukurikäskijä Antti Pennanen ottelun päätyttyä.

Kotiyleisö sai nauttia maukkaasta voitosta, kun Jukurit taisteli sarjan tasoihin. Huikea sarja päättyy perjantaina Turussa, kun joukkueet kohtaavat seitsemännen välieräottelun merkeissä.

- Kovaa vääntöä nämä pelit on ja meillä on hieno mahdollisuus mennä pelaamaan perjantaina. Ei meihin kauheasti taas uskottu, mutta me uskottiin tuolla kopissa. Tietenkin TuTo on iso ennakkosuosikki, mutta koitetaan kamppailla vielä vastaan  yhdessä pelissä, päätti Pennanen.