Jukurit saa vieraakseen TuTon

Jukurit ja TuTo kohtaavat viidennen kerran tällä kaudella. Edelliset ottelut ovat päättyneet turkulaisjuhliin.

Jesse Rohtla vääntää. Kuva: Petri Lyytikäinen

Mestiksen kärkipaikalla majaileva TuTo saapuu keskiviikkona sarjassa seitsemäntenä olevan Jukureiden vieraaksi.

Jukurit on saalistanut edellisistä viidestä kamppailusta kuusi pistettä. Viime viikolla viikinkipaidat kokivat niukan tappion vieraskaukalossa Kajaanin Hokille maalein 4-3 ja tätä edeltävällä viikolla Jukurit nappasi makoisan voiton KooKoosta kotikaukalossa luvuin 3-2.

- TuTo pelaa tämän sarjan parasta kiekkoa, se on aika lähellä sellaista liigarytmiä. TuTolla on selkeät rytmitykset pelissä ja he saavat sen toimimaan heidän huipputaitavilla pelaajilla, tietää valmentaja Timo Turunen.

Vierasjoukkueelta löytyy paljon kokeneita ja taitavia pelaajia, mutta Turunen tietää, millä tavoin TuTon peliä saadaan horjutettua.

- TuTo pelaa nimenomaan kiekon kanssa todella taitavasti ja meidän on saatava ne pois mukavuusalueelta hyvällä fyysisyydellä -ja liikkeellä.

Jukureiden ja TuTon kamppailut ovat päättyneet kuluvalla kaudella TuTon voittoon. Nämä ottelut ovat päättyneet kaikki maalin erolla turkulaisten hyödyksi.

- Kyllä me parissa edellisessä pelissä ollaan oltu hyvin mukana ja on pelattu fiksua peliä, vaikka tulos on ollut niukasti tappiollinen. Pitää saada terävyyttä ratkaisuihin, että pystytään tappamaan peli oikeissa kohdissa.

Jukurit on kehittänyt pelitapaansa päävalmentaja Antti Pennasen saapumisen jälkeen koko ajan. Vaikka pelitapa alkaa olla halutulla tasolla, niin kehitettävää löytyy edelleen.

- Meidän pelisysteemi alkaa olla sillä tasolla, kun sen pitää olla. Vielä kun pystytään lisäämään pelaajien henkilökohtaista nopeutta ja saadaan kaikki tulemaan enemmän selkärangasta, niin meitä on erittäin vaikea voittaa.

Kokoonpanossa ei suuria muutoksia nähdä edelliseen Hokki-otteluun nähden. Jukurit pääsee kuitenkin pelaamaan tasaisesti neljällä kentällä, kun Pentti Nöyränen siirtyy keskushyökkääjäksi. Maalilla aloittaa Oskari Setänen.

Ottelu Kalevankankaan jäähallissa alkaa klo 18.30. Jukureiden sponsorit tarjoavat ottelun ilmaiseksi kaikille yli 60 vuotiaille.